Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten tweede in Gemeente ‘s-Hertogenbosch-prijs

Maikel van der Vleuten met VDL groep Arera C Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Gemeente 's-Hertogenbosch-prijs woedde zojuist een hevige strijd. Maikel van der Vleuten zette vrij in het begin de tijd al op scherp. Veel ruiters reden zich stuk op deze tijd, waaronder veel Nederlandse snelheidsduivels. Alleen de Duitser Philipp Weishaupt wist Van der Vleuten van een 'thuiszege' te weerhouden.

Weishaupt finishte met Baloubet du Rouet-nazaat Belo Horizonte  in 50,53 seconden. Van der Vleuten was 0,33 seconden langzamer met Arera C (v. Indoctro). De derde prijs werd in ontvangst genomen door Christian Ahlmann met Casuality Z (v. Cassini II)
Naast Maikel van der Vleuten wist Michael Greeve ook dubbel nul te rijden voor Nederland. Hij finishte met Whitney BB (v. Nabab de Reve) in 53,42 seconden. Dit was voldoende om de achtste prijs in ontvangst te nemen

Snelheidsduivels rijden zich stuk

Julien Epaillard kwam als laatste aan start in deze rubriek over 1,55 meter en was er op gebrand om de tijd van de Duitser te verbeteren. Dat lukte de Fransman ook ruimschoots. Hij finishte in 48,69 seconden met Quatrin de la Roque LM, maar kreeg in het einde van het parcours een springfout. Ook Jeroen Dubbeldam wist de tijd van Weishaupt te verbeteren met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch, maar liet net als Epaillard een balk vallen. Vooral hindernis 8a bleek een scheidsrechter in deze rubriek, maar ook andere hindernissen leverden problemen op.

Onder de Nederlanders was er een hoge drang om de Gemeente ‘s-Hertogenbosch-prijs op hun naam te schrijven. Zo kregen ook snelheidsduivels Eric van der Vleuten, Jur Vrieling, Piet Raijmakers jr., Bianca Schoenmakers en Jeroen Dubbeldam dankzij hun fanatisme balken in het zand.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook