Ga naar hoofdinhoud

Von Eckermann op leenpaard naar eerste Akense zege

Henrick von Eckermann met Toveks Mary Lou Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nooit eerder won de al vele jaren in Duitsland rijdende Henrik von Eckermann een belangrijke proef op het CHIO Aken. Vandaag, met een geleend paard, schreef de Zweed de Preis von Europa op zijn naam. Leopold van Asten was op plaats 7 de beste Nederlander.

Henrik von Eckerman had Castello 194 (v. Cristallo) al eens eerder geleend van zijn leerlinge, de jonge Zweedse Evelina Tovek. Maar met het CHIO in aantocht had Von Eckermann de stoute schoenen opnieuw aangetrokken en gevraagd of hij het paard op, zoals hij het zelf zei, ‘het concours der concoursen’ uit mocht brengen. “Met zijn vermogen en zijn enorme galoppade is Castello echt gemaakt voor de Aachener Soers”, aldus Von Eckermann.

25.000 euro

Met 47.30 seconde was de Zweed snel genoeg om 25.000 euro aan prijzengeld in de wacht te slepen.

In de negenkoppige barrage eindigde McLain Ward met de voormalige nummer 1 van de wereldranglijst HH Azur op de tweede plaats (0-47.56), gevolgd door Marcus Ehning en Funky Fred (0-48.72).

Twee balken

Na twee balken in de barrage restte er voor Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) niet meer dan de zevende plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook