Ga naar hoofdinhoud

Voormalig internationaal springruiter Jörg Kreutzmann ongeneeslijk ziek

Voormalig internationaal springruiter Jörg Kreutzmann is ongeneeslijk ziek. Kreutzmann, ook bekend als trainer en auteur, werd in 2018 gediagnostiseerd met ALS. Hij was tot 2019 nog actief in de springsport, maar strijdt sindsdien tegen de ziekte.

Kreutzmann doet op internet een oproep voor hulp. In de Verenigde Staten is het medicijn Relyvrio goedgekeurd, een medicijn dat de progressie van de ziekte aanzienlijk lijkt te vertragen. De ziektekostenverzekering dekt de kosten van dit medicijn niet, dus moet Kreutzmann dit zelf financieren. De medicatie kost ca. 59.000 euro, een bedrag dat de familie Kreutzmann niet kan betalen.

Kreutzmann was met meerdere paarden actief op het hoogste niveau. In 2019 startte hij nog met Chepmen (v. Chepetto), Angelina (v. Quidam’s Rubin) en Colani (v. Cosido)

Bron: St. Georg

Eén reactie op “Voormalig internationaal springruiter Jörg Kreutzmann ongeneeslijk ziek

  • Andrea

    Als hij toch alsjeblieft contact opneemt dan kan hij echt heel goed geholpen worden. Wij werken hier heel veel met mensen die ALS hebben en komt nog elke keer goed. Er is niet zo heel veel dat ongeneeslijk is. De connecties zijn hier heel goed in Noord Amerika en de groep van artsen die samenwerken is nergens zo goed als hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.