Ga naar hoofdinhoud

Voormalig NRPS-hengst Blom’s Hiek’n snelste bij de vijfjarigen

Blom's Hiek'n op HK KWPN eerste bezichtiging Foto: Jacquelien van Tartwijk
Thomas Mertens was ongekend succesvol in de springrubriek voor vijfjarige paarden. Hij reed zich met drie paarden van Stal Blom zich in de top drie. Het beste resultaat zette Mertens neer met de voormalig bij het NRPS en het AES goedgekeurde hengst Blom's Hiek'n (v. Falaise de Muze). Dit duo finishte in 27,42 seconden. 

De tweede plaats werd behaald door Judith Vetker met de Eldorado van de Zeshoek-dochter Havanna WV. Deze combinatie had 28,11 seconden nodig om het parcours zonder fouten af te leggen.

Ex aequo

Thomas Mertens leverde een bijzondere prestatie door met twee paarden in precies de zelfde tijd te finishen. Dit presteerde hij met de merries Blom’s Heaven (v. Inschallah de Muze) en Blom’s Hertogin (v. Tornesch)

Drie keer Zilverstar T

De top vijf werd compleet gemaakt door Danny Schaper. Met Zilverstar T-zoon Bad Boy zette Schaper de vierde tijd neer. Een fractie langzamer was hij met de halfzus van Bad Boy Heerdestar. Schaper had nog een derde troef van Zilverstar T in de strijd. Met deze Zirocco noteerde hij de zevende tijd.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.