Ga naar hoofdinhoud

Voorn net naast podium in GP-kwalificatie Sancourt

Albert Voorn hier met Lando Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Albert Voorn en Freebird waren zojuist in het Franse Sancourt de enige Nederlandse deelnemers in de kwalificatie-proef voor de Grand Prix. Voorn bleef foutloos met de SF-gekeurde hengst, maar was met 67.37 seconden iets te langzaam voor de top drie en werd vierde.

De top drie bestond uit enkel Franse combinaties. Louis Bernast pakte de zege met Rebelle du Barquet. De Fransman stuurde de elfjarige dochter van Col Canto in 64.27 seconden foutloos rond en bleef daarmee net iets voor Valentin Marcotte, die de goedgekeurde SF-hengst Tethys de Beauval in 64.38 seconden liet finishen. Nicolas Delmotte was met Darmani van t Heike met 66.49 seconden op de klok geen bedreiging voor zijn landgenoten, maar op zijn beurt wel snel genoeg om Voorn met de Lupicor-zoon voor te blijven.

De top 5 werd verder compleet gemaakt door Sam Polleunis en Okidoki van t Gelutt Z. De Belgische ruiter stuurde de goegekeurde Zangersheidehengst, die begin dit jaar elite werd verklaard op de BWP hengstenkeuring, in 67.64 seconden over de eindstreep.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook