Ga naar hoofdinhoud

Vooruitstrevende Chinese bond wil nationaal team

Placeholder springen wedstrijd

De Chinese paardensportbond werkt aan het samenstellen van een nationaal team. Dit team zal volgens de Amerikaanse en Europese richtlijnen trainen en uitkomen in dressuur, springen en eventing.

De teams zullen zich hoofdzakelijk richten op grote evenementen, waaronder de nationale kampioenschappen in Shenyang in 2013, de Aziatische Spelen van 2014 en de Olympische Spelen van 2016.

De leden van een team zullen niet alleen uit professionele ruiters en coaches bestaan, maar ook uit een aantal individuele eigenaren van hoge kwaliteitspaarden. Op 31 maart werd er een huldiging georganiseerd voor paardeneigenaren uit onder andere Shanghai en Guangdong. Dit lijkt vooral te zijn geweest om de paardeneigenaren warm te doen lopen voor de grote plannen van de Chinese bond.

De sportbureaus in China zijn van plan om hiervoor paarden vanuit Nederland, Duitsland en Frankrijk te importeren. Dit zal waarschijnlijk voor september 2012 plaats vinden, zodat er nog genoeg tijd is om de paarden in quarataine te zetten en vervolgens de training op te bouwen.

Bron: Horses/Hoefslag/Horfa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook