Ga naar hoofdinhoud

Vooruitstrevende Chinese bond wil nationaal team

Placeholder springen wedstrijd

De Chinese paardensportbond werkt aan het samenstellen van een nationaal team. Dit team zal volgens de Amerikaanse en Europese richtlijnen trainen en uitkomen in dressuur, springen en eventing.

De teams zullen zich hoofdzakelijk richten op grote evenementen, waaronder de nationale kampioenschappen in Shenyang in 2013, de Aziatische Spelen van 2014 en de Olympische Spelen van 2016.

De leden van een team zullen niet alleen uit professionele ruiters en coaches bestaan, maar ook uit een aantal individuele eigenaren van hoge kwaliteitspaarden. Op 31 maart werd er een huldiging georganiseerd voor paardeneigenaren uit onder andere Shanghai en Guangdong. Dit lijkt vooral te zijn geweest om de paardeneigenaren warm te doen lopen voor de grote plannen van de Chinese bond.

De sportbureaus in China zijn van plan om hiervoor paarden vanuit Nederland, Duitsland en Frankrijk te importeren. Dit zal waarschijnlijk voor september 2012 plaats vinden, zodat er nog genoeg tijd is om de paarden in quarataine te zetten en vervolgens de training op te bouwen.

Bron: Horses/Hoefslag/Horfa

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook