Ga naar hoofdinhoud

Vrieling en Dubbeldam op podium openingsrubriek Glock’s

Vrieling met Corporal VDL Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De eerste vijfsterrenrubriek van het springweekend in het Oostenrijkse Treffen werd vanmiddag verreden bij bijna dertig graden Celcius. De eerste plaats in het 1,45 m direct op tijd was voor de Ier Cian O'Connor die met Copain du Perchet CH in 65,17 seconden nipt de winst van Jur Vrieling afsnoepte. De Nederlander werd met Corporal VDL tweede in een tijd van 65,31 seconden.

Vrieling ging heel lang aan kop en reed ook met Dallas VDL uitstekend rond. Met dit paard werd hij vierde dankzij een foutloze ronde in 68,78 seconden. Daartussen prijkte Jeroen Dubbeldam die met Gioia van het Neerenbosch in 68,53 foutloos aan de streep kwam en derde werd.

Ook Gerco Schröder ging foutloos en binnen de tijd rond met Don Diego, hij werd zevende in 70,32 seconden. Met SFN Zenith N.O.P. reed Dubbeldam behoedzaam, de combinatie kreeg één balk en twee tijdfouten. Er moet nog meer gesprongen worden dit weekend in Oostenrijk, zal Dubbeldam gedacht hebben. De afsluitende GP op zondag is het hoofddoel voor veel deelnemers.

Krappe tijd

Er moest snel gereden worden om überhaupt binnen de toegestane tijd te blijven. Dat merkte ook Maikel van der Vleuten die met VDL Groep Idi Utopia 3 strafpunten voor tijdsoverschrijding liet opschrijven. Vervolgens reed hij met 65,09 de snelste tijd van de dag  met VDL Groep Quatro. Helaas kreeg de combinatie een balk op de tripel.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.