Ga naar hoofdinhoud

Vrieling en Fletcher ten val in GP, Fletcher breekt enkel

Pech voor Jur Vrieling en de Britse Tina Fletcher tijdens de Spruce Meadows Masters in Calgary. Zij kwamen zondag in de tweede manche van de Grote Prijs ten val in het door Leopoldo Palacios ontworpen zware parcours. Tina Fletcher moest met een gebroken enkel naar het ziekenhuis.

Jur Vrieling had met zijn vijf strafpunten met  VDL Bubalu in de eerste manche uitzicht op een goede eindklassering. Op hindernis twee in de tweede manche, een oxer onder de bomen, kreeg hij echter de schrik van zijn leven. “Ik had het gevoel dat Bubalu dacht dat het een steilsprong was in plaats van een oxer. Daardoor verkrampte hij boven de sprong en kregen we een hele vreemde landing. In die landing werd ik gelanceerd en kon ik te voet de piste verlaten”, aldus Vrieling, die verder geen verklaring had voor deze val. Vrieling eindigde als twaalfde, samen met de Britse Tina Fletcher, die na een katachtige sprong van haar paard Hello Sailor de balans verloor en uit het zadel werd geworpen. Daarbij kreeg ze een voet niet uit de stijgbeugel, waardoor ze naar de EHBO overgebracht moest worden. Daarna werd ze overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken enkel werd geconstateerd.

De overwinning in de Grote Prijs was voor de Belg Olivier Philippaerts en Cabrio van de Heffinck . Vader Ludo eindigde met Challenge van de Begijnakker als derde

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook