Ga naar hoofdinhoud

Vrieling en Zavall VDL achtste in Derby Qualifier

Jur Vrieling en Zavall VDL Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jur Vrieling is goed van start gegaan vandaag op het CSIO3* in het Noorse Drammen. Met de KWPN-hengst Zavall VDL pakte hij zojuist de achtste plaats in de Gold Big Tour, een 1,50m-rubriek als eerste kwalificatie voor de Derby. Eerder vandaag werd Leon Thijssen in de Gold Medium Tour, een 1,40m-tweefasen, vierde met Anastacia (v. Manhattan).

Maar liefst 23 van 58 deelnemers reden een foutloze basisomloop in het 1,50m en plaatsten zich voor de barrage. Hiervoor meldden zich 14 combinaties af, die allen de tiende plaats deelden. Onder hen ook Leon Thijssen met Haertthago (v. Heartbreaker) en Henk van de Pol met Willink (v. Twister). Jur Vrieling liet met Zavall vier strafpunten noteren in de barrage. De overwinning bleef in Noorwegen en ging naar Benedikte Serigstad Endresen met Comic (v. Concetto).

In het 1,40m reden 28 van 70 combinaties beide fasen foutloos. De Zweed Arnold Assarsson reed met Twister de la Pomme (v. Darco) de tweede fase het snelst en won. Thijssen was beste Nederlander met Anastacia T. Hij was een kleine twee seconden langzamer dan de winnaar. Ook Jur Vrieling reed zich in deze rubriek in de prijzen. Met de Z-goedgekeurde hengst Carrera VDL (v. Cardento) werd hij tiende.

Uitslagen 1,50m
Uitslagen 1,40m

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook