Ga naar hoofdinhoud

Vrieling heer en meester in loodzware Grand Prix Rome

Jur Vrieling en VDL Glasgow van 't Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Als enige combinatie liet Jur Vrieling zowel in het basisparcours als in de barrage alle balken in de lepels liggen. Hij kende een succesvol weekend met VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve). Met elfjarige hengst sleepte hij vrijdag al de tweede prijs in de Nations Cup in de wacht. Door slechts vier strafpunten te noteren over twee rondes. Ook zijn teamgenoten Gerco Schröder en Marc Houtzager die vrijdag super presteerden in de Nations Cup schopten het vandaag in de Grand Prix tot de barrage.

Door beide parcoursen zonder fouten af te leggen stak Vrieling een stokje voor een thuiszege van de Italianen. Tot hun grote spijt konden Alberto Zorzi en Lorenzo De Luca hun kunstje van vrijdag niet herhalen en moesten nu wel een Nederlander voor laten gaan.

Vijfde tijd

Alberto Zorzi was de snelste vierfouter met de twaalfjarige merrie Fair Light van T Heike (v.Vigo d’Arsouilles). Zorzi finishte met de merrie die in eigendom is van Jan Tops en Edwina Tops-Alexander in 45,92 seconden. Landgenoot Lorenzo De Luca volgde op 0,1 seconde afstand met Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve). Vrieling zette zelf de vijfde tijd neer van 50.32 seconden, maar doordat hij geen springfouten maakte, kon hij de eerste prijs ter waarde van 50.000 euro meenemen naar Holwierde.

Team genoten

Jur Vrieling werd vergezeld in de barrage door teamgenoten Gerco Schröder en Marc Houtzager. Schröder kreeg één balk te voortduren met Glock’s Lausejunge 16 (v. Ludwigs As). Met een tijd van 50.51 seconden kon Schröder de zesde prijs in ontvangst nemen. Marc Houtzager had aan het einde van de barrage acht strafpunten op het scorebord staan. Houtzager mocht als tiende opstellen met Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.