Ga naar hoofdinhoud

Update – Mooie springprestaties tijdens Hippiade pony’s

Foto Lonneke Ruesink

De Hippiade reeks is dit weekend in Ermelo van start gegaan met de Hippiade pony’s en voltige. In de klasse Z springen categorie C lieten de meiden zien wie er de beste was. Drie dames gingen er met de prijzen vandoor. Ook in de andere klasses werd er stevig gereden.

Kim Mestrom verscheen met Pomona in de klasse Z springen. Naar eigen zeggen heeft Mestrom niet als doel gesteld om de snelste tijd neer te zetten, maar om met verstand te rijden. Het leverde de amazone de gouden medaille op.

Chenoa ten Wolde met Mistery behaalde het zilver en Lynn van Oldeniel met Glamour het brons.

Klasse M
In de klasse M springen categorie C ging Skye Morssinkhof met haar pony Sterloin er met het kampioenslint vandoor. Morssinkhof over haar winnende rit: “Sterloin is een bijzondere pony en heeft me echt door het parcours heen geholpen!”

Danjel Holterman met Whoopy greep het zilver en Merel Albertema met Bbn Enjoy eindigde op een derde plaats.

Klasse L
In de klasse L, categorie A/B reed Raymond Redder met het mes tussen de tanden. Samen met zijn pony Black Magic leverde dit een mooie overwinning op. Een fantastische tweede plaats was er voor Stijn Testers met Surprice en het witte lint ging naar Jasper Bulthuis met Sammy.

Emotioneel reageerde de kampioen in de categorie C, Eline Slager: “Mijn pony Cacharel sprong echt heel goed. Hij is super lief en helpt mij in het parcours. Thuis gaan we zeker een feestje vieren!” Tani Joosten leverde een mooie prestatie en eindigde met Dancer op een tweede plaats. De derde plaats werd opgeëist door Lou van de Goor met Paola.

In de categorie D/E was Ties Rothstegge samen met Flash te sterk voor de concurrentie en won. Ties vertelt helemaal overdonderd: “Ik ben er voor gegaan, zoals ik altijd doe! Mijn pony kan erg kort wenden en dat heeft gezorgd voor de overwinning.” Jisca Hut werd reserve kampioen met haar pony Bjirmen’s Wytse Twa en Danine Pater behaalde een mooie derde plaats met Burberry.

Klasse Z
In de klasse Z, categorie D/E was het routinier Kars Bonhof die de gouden medaille won. De zestienjarige international bleef in de barrage als enige foutloos. Paris Bonhof reed een spectaculaire barrage en was ruim vijf seconden sneller dan haar broer. Maar de balk op de laatste steilsprong gooide voor haar roet in het eten.

Voor Kars Bonhof zijn dit de laatste maanden dat hij op pony’s uitkomt. Kars: “Dit is gewoon een hele mooie afsluiting van mijn ponytijd. Ik heb zelf geen pony’s meer. Ik heb al twee paarden, maar die moeten nog verder opgeleid worden.”

Bron: Horses / KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook