Ga naar hoofdinhoud

Wathelet grijpt winst, Smolders vijfde

Harrie Smolders met Don VHP Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Belg Gregory Wathelet greep met Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Citizenguard Taalex zojuist de overwinning in een bloedstollende barrage in Zürich. Harrie Smolders stuurde Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) foutloos rond maar verloor snelheid waardoor hij genoegen moest nemen met de vijfde plaats. 

Zestien combinaties plaatsen zich vanavond voor de barrage in deze 1.55 rubriek in het Zwitserse Zürich. De Ier Denis Lynch zette met All Star (v. Argentinus) een scherpe tijd neer van 36.48 seconden, lange tijd leek dit genoeg voor de overwinning. Totdat Fransman Gregory Wathelet in de baan kwam, hij stuurde zijn vlugge voshengst naar een niet te kloppen tijd van 34.94 seconden.

Als een van de laatste starters voerde de Zwitser Martin Fuchs de spanning op, met Clooney (v. Cornet Obolensky) plaatste hij zich op de derde plek met een tijd van 36.60 seconden. De Zweed Henrik von Eckermann stuurde Orlando van de Heffinck-nakomeling Giljandro van den Bosrand naar de vierde plek.

Harrie Smolders reed Don VHP Z als een na laatste starter scherp rond, de AES-hengst sprong fantastisch maar verloor te veel tijd. Met een tijd van 37.17 seconden waren ze goed voor de vijfde plek. De Portugese Luciana Diniz zette alles op alles met Winningmood, wat haar een kostbare fout opleverde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook