Ga naar hoofdinhoud

Weer een zege voor De Luca en Halifax van het Kluizebos

Lorenzo de Luca hier met Hallifax van het Kluizebos Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het gaat goed met Lorenzo de Luca en Halifax van het Kluizebos op Londen Olympia. De Italiaanse ruiter begon donderdag met een overtuigende zege in de tijdrubriek over 1,50m, voegde daar vijdag een tweede plek aan toe in een 1,45m-rubriek en eiste gisteravond opnieuw de zege op in de rubriek over 1,55m met barrage.

Daniel Deusser en Hidalgo konden gisteren het dichtst bij de winnende tijd van De Luca komen. De Duitser, die met de BWP-hengst van Quadrillo donderdag ook van start ging met een zege in Londen, was nu bijna een halve seconde langzamer en eindigde op de tweede plaats.

Beste Brit

Ben Maher zorgde met de KWPN’er Don Vito voor het beste thuisresultaat in deze rubriek. De Brit stuurde de zoon van Quaprice Bois Margot, die door Van Ittersum uit Gierhoorn werd gefokt, in 31,13 seconden over de eindstreep. Deusser was met zijn rit in 30,65 seconden bijna een halve seconde sneller en De Luca klokte een tijd van 30,20 seconden met de goedgekeurde Heartbreaker-zoon.

Top vijf

De rest van de top vijf werd compleet gemaakt door de Fransen Philippe Rozier en Penelope Leprevost. Rozier kwam in het zadel van Unpulsion de la Hart (v. Kashmir van Schuttershof) in 32,22 seconden aan de finish van de barrage en vormde daarmee geen bedreiging voor Maher. Rozier was op zijn beurt ook weer bijna een seconde sneller dan zijn landgenote, die met Nice Stephanie (v. Cardento) in 33,01 seconden over de finish galoppeerde.

Nederlander

Harrie Smolders was met Zinius (v. Nabab de Reve) de enige deelnemer voor Nederland in deze rubriek. Het duo plaatste zich voor de barrage van dit parcours, maar liep in die barrage tegen vier strafpunten aan. Uiteindelijk mocht Smolders zich daarmee als elfde opstellen voor de prijsuitreiking.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook