Ga naar hoofdinhoud

WEG: Briljant springende Duitsers naar goud

Al na de derde ronde van de springfinale van de Wereldruiterspelen is de eerste medaille zeker. De Duitse Meredith Michaels-Beerbaum liet net als haar landgenoten een foutloze rit noteren met haar Checkmate (Contender x Pik Bube II), waarmee Duitsland verzekerd is van teamgoud. Michaels-Beerbaum: "Het is een grote eer om hier als derde starter het goud zeker te stellen. En foutloze ronde was natuurlijk een fantastische finish. Ik ben heel erg trots. Checkmate stond altijd in een beetje in de schaduw van Shutterfly, maar heeft hier echt kunnen schitteren."

België doet het voorlopig ook uitstekend in de teamfinale springen tijdens de Wereldruiterspelen. Vigo d’Arsouilles (Nabab de Reve x Fleuri du Manoir) lijkt zich in Kentucky helemaal thuis te voelen onder het zadel bij de Belg Philippe le Jeune. Hij liep een fantastische foutloze rit, waarmee Le Jeune zijn strafpuntentotaal op een score van slechts 3,11 strafpunten blijft staan. “Hij sprong nog beter als gisteren en lijkt er echt in te groeien. Hij is echt nergens bang voor en ik kan hem echt honderd procent vertrouwen. Hij heeft zoveel vermogen en kwaliteit”, vertelt Le Jeune trots.  

De Australische Edwina Alexander leek zijn prestatie enkele minuten later te gaan evenaren met Cevo Itot de Chateau (v. Le Tot de Semilly) die op verbluffende wijze foutloos over de triple bar kwam, maar in de laatste sprongen ging het mis en verliet Alexander met acht strafpunten teleurgesteld de ring.

Abdullah al Sharbatly verbaasde opnieuw het publiek en zichzelf. Hij bleef wederom foutloos met de eigenzinnige KWPN-merrie Seldana di Campalto (Emilion x Alme Star). Hij rijdt de merrie was sinds juli, maar Al Shabatly kan uitstekend met de lastige maar zeer goed springende merrie overweg. Ook de Fransman Olivier Guillon zette een uitstekende foutloze rit neer. Hij deed dit met Lord de Theize (v. Donald Rouge II).

Het regende deze ronde foutloze ritten. Laura Kraut vormde met KWPN’er Cedric (Chambertin x Carolus I) de eerste combinatie die voor Amerika een goed resultaat neerzette in de landenwedstrijd. Cedric had geen enkele moeite met het lastige parcours en overwon eenvoudig foutloos alle hindernissen. Braziliaan Alvaro Miranda noteerde zojuist vier strafpunten met Ad Ashleigh Drossel Dan (Drosselklang ll x Ashleigh Brigadier).

Klik hier voor alle teamuitslagen.
Klik hier voor alle individuele uitslagen.
Lees hier alles over de Wereldruiterspelen.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook