Ga naar hoofdinhoud

WEG: Duitsland goud, België op fantastische wijze naar brons

Philippe le JeuneDuitsland stelde het teamgoud zeker tijdens de springfinale van de Wereldruiterspelen in Kentucky, maar ook België mag trots zijn. Zojuist pakte het Belgische team brons dankzij briljante foutloze springrondes van regerend wereldkampioen Jos Lansink en Philippe Le Jeune. Het zilver ging naar Frankrijk.

De Duitsers waren vanzelfsprekend dolblij met de overwinning. Marcus Ehning: “Ik heb heel erg blij. Dankzij het team was ik al kampioen voordat ik de baan binnenkwam!” Zijn teamgenote Meredith Michaels-Beerbaum, die als derde ruiter het goud zeker stelde: “We hebben historie geschreven. Nog nooit eerder zaten er twee Duitse dames in het team. En ook de eerste keer dat er een moeder bij zit.”

Door een sublieme foutloze rit van de Fransman Kevin Staut met Silvana de Hus (Corland x Widor), leek het of België geen aanspraak kon maken op een medaille. De Braziliaan Bernardo Alves ging als een-na-laatste starter echter de fout in, waardoor de Brazilianen van het podium vielen en België brons veroverde. Frankrijk steeg eveneens een plaatsje en pakte zilver. De bondscoach van België Phillipe Guerdat reageerde uiteraard enthousiast op de medaille: “De finale was ons eerste doel. Gisteren dachten we ook aan de kwalificatie richting de Olympische Spelen. Medailles hadden we niet verwacht.”

Duitsland pakte overtuigend goud. De Duitsers noteerden slechts 17,80 strafpunten. Het zilver ging op het nippertje naar Frankrijk, met een strafpuntentotaal van 24,32. België noteerde 24,7 strafpunten. Het mag een fantastische prestatie genoemd worden dat de Belgen in Kentucky beslag wisten te leggen op een medaille. Ze promoveerden nog maar kort geleden uit de Promotional League naar de Promotional League van de FEI Meydan Nations Cup.

Nederland kwam als team niet meer in actie in de finale. Zij werden vijftiende in de landenwedstrijd en mochten niet meer starten.

Klik hier voor alle teamuitslagen.
Klik hier voor alle individuele uitslagen.
Lees hier alles over de Wereldruiterspelen.

Foto: Dirk Caremans/FEI
Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook