Ga naar hoofdinhoud

WEG: Goud voor Philippe Le Jeune

Philippe Le Jeune met Vigo d'ArsouillesPhilippe Le Jeune is de glorieuze opvolger van Jos Lansink. De 50-jarige springruiter is de nieuwe wereldkampioen en daarmee blijft de titel nog eens vier jaar in België. Lejeune ontpopte zich als een geniale ruiter in Kentucky. Hij reed niet alleen elke ronde foutloos op Vigo d’ Arsouilles, hij bleef ook nog eens als enige foutloos op de paarden van de anderen.

In de topvier paardenwissel had Abdullah Al Sharbatly zich een andere start gewenst met de twee springfouten op zijn KWPN-merrie Seldana di Campalto, maar daarna voegde hij nulritten toe op HH Rebozo, Vigo en Hickstead en dat zou hem zilver opleveren.

Eric Lamaze won de bronzen plak met 9 strafpunten. De fouten die hij oppikte waren met Seldana en HH Rebozo. Rodrigo Pessoa viel terug naar de vierde plaats door een foutje op zijn eigen HH Rebozo en twee balken met de vermoeid rakende Vigo. Daarmee werden de inspanningen van Hickstead beloond, want zo verdiende de Hamlet-zoon toch nog brons. Hickstead was het enige paard dat alles foutloos sprong in de paardenwissel.

Bekijk hier de foto’s van de springfinale.
Lees hier alles over de Wereldruiterspelen.

Bron: Horses.nl /  De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “WEG: Goud voor Philippe Le Jeune

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook