Ga naar hoofdinhoud

WEG: Melchior rijdt uitstekende rit voor België

Springamazone Judy Ann Melchior bewees zojuist zich niks aan te trekken van de druk die op haar schouders rustte. Zij reed voor België een vrijwel foutloze ronde met Cha Cha Z (Carthago Z x Beach Boy) tijdens de Wereldruiterspelen. Ze noteerde slechts twee strafpunten voor tijdsoverschrijding. Een belangrijke bijdrage in een poging België bij de eerste acht te laten eindigen om zo een ticket te verdienen voor de Olympische Spelen in Londen.

“Ik sta nog onder volledige stress”, lacht Judy-Ann als ze van haar paard komt. “Ik ben blij dat het erop zit. Het was een heel spannende strijd en je rijdt onder veel meer druk als wanneer je individueel moet starten.”

Foutloze ritten werden deze tweede ronde van de finale van de landenwedstrijd ook genoteerd. De Australier Matt Williams reed een fantastische rit met Urleven van de Helle (Esprite de Conquete x Quidam de Revel). Carsten-Otto Nagel zette voor Duitsland opnieuw een foutloze rit neer met zijn Corradina (Corrado I x Sandro). Waarmee de gouden medaille steeds dichterbij komt. Canadees Yann Candele leek eveneens af te stevenen op een sublieme foutloze ronde, maar grote fouten in de laatste lijn kostte hem punten. Hij kwam uiteindelijk met twaalf strafpunten de ring uit. Zijn landgenoot John Pearce reed zojuist wel een foutloze rit. 

De winnaar van de speedproef Mario Deslauriers ging volledig de mist in. Hij kwam met maar liefst dertien strafpunten de ring uit. Dit kan weleens slecht nieuws betekenen voor de medaillekansen van Amerika, aangezien Lauren Hough zojuist ook al twaalf strafpunten liet bijschrijven. Pedro Veniss reed met Amaryllis (Cumano x Darco) een gedegen proef voor Brazilië. Hij noteerde vier strafpunten.

Klik hier voor alle teamuitslagen.
Klik hier voor alle individuele uitslagen.
Lees hier alles over de Wereldruiterspelen.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook