Ga naar hoofdinhoud

WEG: Nederlanders ook individueel uitgeschakeld

Rodrigo PessoaDe Wereldruiterspelen zijn voorbij voor de Nederlandse springruiters. Ze wisten zich vandaag niet te plaatsen voor de volgende ronde van de individuele wedstrijd. De Braziliaan Rodrigo Pessoa staat op dit moment individueel aan de leiding. Hij noteerde over de drie verreden manches slechts 2,8 strafpunten met HH Rebozo (Tlaloc la Silla x Ramiro Z).

De topvijf zit verschrikkelijk dicht op elkaar. Op de tweede plaats in het tussenklassement staat de Belg Philippe le Jeune. Hij reed vandaag opnieuw een uitstekende foutloze rit met Vigo d’Arsouilles (Nabab de Reve x Fleuri du Manoir). Le Jeune staat op een strafpuntentotaal van slechts 3,11. Hij was dolblij met zijn rit van vandaag. “Hij sprong nog beter als gisteren en lijkt er echt in te groeien. Hij is echt nergens bang voor en ik kan hem echt honderd procent vertrouwen. Hij heeft zoveel vermogen en kwaliteit”, vertelt Le Jeune trots.

De Duitser Carsten Otto Nagel staat voorlopig derde, voor de Canadese regerend wereldkampioen Eric Lamaze. Zijn landgenoot John Pearce staat momenteel vijfde.

Harrie Smolders eindigde uiteindelijk als beste Nederlander op de 39e plaats. Marc Houtzager werd 40e en Jur Vrieling kwam niet verder dan de 55e plek. Eric van der Vleuten trok zich na de landenwedstrijd al terug uit de individuele competitie.

De volgende ronde van de individiduele titelstrijd begint vrijdag om 23.30 uur Nederlandse tijd en is opengesteld voor de dertig beste combinaties. De finale tussen de laatste vier, met paardenwissel, staat zondag op het programma.

Klik hier voor alle teamuitslagen.
Klik hier voor alle individuele uitslagen.
Lees hier alles over de Wereldruiterspelen.

Foto: Dirk Caremans/FEI
Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook