Ga naar hoofdinhoud

WEG: Philippe Le Jeune aan de leiding

Na de eerste ronde van de top-30 finale voor springruiters gaat Philippe Le Jeune aan de leiding. De Belg reed een vlekkeloze rit met Vigo d’ Arsouilles (Nabab de Reve x Fleuri du Manoir). In totaal bleven vijf van de dertig ruiters foutloos in deze proef.

Le Jeune ging als voorlaatste de ring in en reed de BWP-goedgekeurde voshengst tot in de perfectie. Vigo bewijst dat een groot paard ontzettend voorzichtig kan zijn. Hij sprong vaak wel wat veel naar rechts weg, maar loste alles op met een ultieme beentechniek. Rodrigo Pessoa moest de leiding afstaan na een fout in de driesprong met HH Rebozo (Tlaloc la Silla x G.Ramiro Z) en staat nu vierde. Olympisch kampioen Eric Lamaze klom met een nulrit op Hickstead (Hamlet x Ekstein) op van een vierde naar de tweede plaats.  Olympisch reservekampioen Rolf-Goran Bengtson steeg van de zesde plaats naar een derde met een grandioze rit op Ninja la Silla (Guidam x Lys de Darmen).

Verder bleven Abdullah Al Sharbatly (nu vijfde) met Seldana (Emilion x Alme Star) en McLain Ward (nu negende) met Sapphire (Darco x Hedjaz) foutloos.

Conrad Homfeld had opnieuw een lastige opgave neergezet, waarin het vermogen, de reflexen, het uithoudingsvermogen en de africhting van de paarden nogmaals op de proef werd gesteld. Vooral de driesprong aan het eind bleek voor veel combinaties een spelbreker te zijn. De eerste twee oxers stonden wijd, met daar tussen twee korte galopsprongen en vervolgens een steil als uitsprong. Checkmate (v. Contender), die glorieuze rondes heeft laten zien met Meredith Michaels-Beerbaum, schrok van het water eronder, trok niet meer door, kreeg een fout en ging in de ankers voor de uitsprong, waarna de amazone zich terugtrok.

Pablo Barrios had zich deze wedstrijd ook anders voorgesteld, want hij kreeg twee weigeringen met G&C Lagran (v. Lancer II) en werd uitgebeld. Afgemeld voor de tweede omloop zijn Robert Smith met Talan (v. Concorde), Patrice Delaveau met Katchina Mail (v. Calvaro Z), Janne-Friederike Meyer met Cellagon Lambrasco (v. Libero H) en Malin Baryard-Johnsson met H&M Actrice W (v. Ars Vivendi).

 

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Wendy Scholten

 © Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook