Ga naar hoofdinhoud

WEG: Taizo Sugitani: ‘Avenzio is een echte Animo’

Taizo Sugitani, de Japanse springruiter die veertien jaar in de leer heeft gezeten bij Henk Nooren en tegenwoordig zijn eigen stal in Duitsland runt, mag zich de nummer tien op de Wereldruiterspelen noemen. Hij reed de KWPN'er Avenzio (Animo x Erdball xx), die in de eerste ronde een foutje kreeg in de lastige driesprong maar zich in de tweede manche uitstekend herstelde.

“Dit was echt mijn beste ronde van alle vier de proeven op het kampioenschap!”, komt Sugitani stralend de ring uit. De ruiter, die zich nu laat begeleiden door Peter Wylde, is zelf eigenaar van de elfjarige, met veel reflexen en techniek springende ruin. Het was een lange weg om hem voor Kentucky klaar te krijgen, zegt hij.

“Ik heb de laatste tijd veel in Duitsland gestart. Ik rijd Avenzio nu ruim anderhalf jaar. Voorheen was hij van Henk Nooren. Het eerste jaar was echt een ramp met hem. Hij is zeer gevoelig, zeer kijkerig. Het duurde lang om een echte band met hem op te bouwen. Hij heeft veel energie. Toen hij hier de baan in kwam kon je het ook zien. Hij keek in het rond. Maar als je eenmaal met hem aan het springen bent, wil hij alles doen. Het is een echte Animo. Om dit karakter staan ze bekend.”

Avenzio is een fokproduct van A.D.M. van Vliet uit Zundert , die de bruine bij zijn geboorte in ‘ 99 de naam Santafee meegaf. En die naam verwijst naar de prestatiestam waar hij uit komt. Zijn moeder is de stermerrie Winterfee (v. Erdball xx), zijn grootmoeder is de stermerrie Lentefee (v.Marco Polo), met daarvoor de NWP-modelmerrie Zomerfee (v. Farn) en de preferente modelmerrie Towerfee (Gambrinus x Figaro).
Bron: Horses.nl / De Paardenkrant
 © Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook