Ga naar hoofdinhoud

WEG: Topvier met Al Sharbatly, Pessoa, Lamaze en Le Jeune

Het gaat op de Wereldruiterspelen in Kentucky een zeer interessante paardenwissel worden. Dankzij twee foutloze omlopen reed Abdullah Al Sharbatly zich zojuist in de topvier met Seldana di Campalto (v. Emilion). Daarvoor had hij nog wel een fout van één van zijn voorgangers nodig en daar zorgde Rolf-Goran Bengtsson voor met Ninja la Silla (v. Guidam), die opnieuw bewees een toppaard te zijn. Dubbel foutloos reden ook Rodrigo Pessoa met HH Rebozo (v. Tlaloc la Silla), Eric Lamaze met Hickstead (v. Hamlet) en Philippe Le Jeune met Vigo d'Arsouilles (v. Nabab de Reve), die hooguit één tijdfout opliep.

In de slotfinale zullen de beste vier ruiters eerst hun eigen paard rijden en vervolgens de drie paarden van hun concurrenten. Het gaat een enerverende wedstrijd worden. Seldana is een grandioze springer, maar staat bekend als een lastige tante die volledig in haar waarde gelaten wil worden. HH Rebozo van Pessoa is een zeer gemotiveerde, wat kleinere hengst die fijn geschoold is. Overigens is hij als zesjarige nog een tijd gereden door Jeroen Dubbeldam. Zijn moeder Renate sprong Grand Prix met Jean-Claude Vangeenberghe en komt uit de fokkerij de vader van Harm Hoekstra (van Stal Boeve).
Hickstead heeft ook een bijzondere persoonlijkheid die zich op zijn eigen manier door het parcours beweegt en springt. Vigo d’Arsouilles is mooi klassiek afgericht en wat sprong de vos safe door alle parcoursen tot nu toe!

Carsten Otto Nagel uit Duitsland mag zich de nummer van vijf het WK noemen met Corradina. “Is toch goed? Er is weinig mis gegaan. Ik mag niet klagen. Maar ik had het mijn paard wel gegund om door te mogen naar de laatste wedstrijd. Ze is het beste paard van de wereld. We hebben hier een fantastisch resultaat met het team neergezet en heel veel plezier gehad.”

Bengtsson werd zesde met Ninja La Silla, voor McLain Ward die weer als een komeet omhoog schoot met twee nulritten op Sapphire. John Pearce uit Canada werd achtste op Chianto. Alfonso Miranda finishte als negende met AD Ashleigh Drossel Dan, voor Taizo Sugitani met Avenzio. 

 

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

 © Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook