Ga naar hoofdinhoud

WEG: Topvier ruiters kijken naar paardenwissel uit

De beste vier springruiters uit de wedstrijd zijn nu druk bezig met video's van hun concurrenten te bestuderen om straks in de paardenwissel een zo goed mogelijke ronde op een 'vreemd' paard neer te zetten. "Ik blijf er rustig onder", zegt Rodrigo Pessoa, die twaalf jaar geleden op het WK in Rome de paardenwissel won met zijn toenmalige crack Lianos Z. "Ik probeer de paarden te rijden zoals ze zijn."

“Het zijn totaal verschillende paarden, maar wel alle vier top kwaliteispaarden. Ik probeer me aan ze aan te passen. Het meest kijk ik er naar uit om Hickstead te rijden. Dat paard is echt ongelofelijk. Al jaren loopt hij vooraan in de top”, vertelt Pessoa.
Pessoa brengt HH Reboza (v. Tlaloc la Silla) mee in de ring, al maakte hij het zichzelf wel spannend met een balk in de eerste omloop gisteren. “Die fout was geheel voor mijn rekening. Ik overviel hem in de triple. Voor de rest ging het heel goed. Ik kan niet blijer zijn.”
Dat laatste geldt ook voor Abdullah Al Sharbately (28), die in het verleden Wereldkampioen bij de children werd.  “Ik ben zo blij! Voor mezelf en mijn land. Ik kreeg Seldana pas zes weken geleden te rijden. Voordat ik hier kwam heb ik pas twee concoursen met haar gereden. Alleen Gijon en Madrid. Maar ik ben gewend aan dit soort paarden. Het is een fantastisch paard, maar moeilijk. Ik ben blij dat ik haar in zo’n kort tijd zo heb weten te managen. De eerste dag was ik foutloos en stonden we op de 61e plaats. De tweede dag stond ik zeventiende. Daarna steeg ik naar de negende plaats en nu nog verder. Morgen kan er nog van alles gebeuren. Het scheelt dat ik eraan gewend ben om moeilijke paarden te rijden. Hickstead is moeilijk. Vigo is moeilijk. Maar die van mij is moeilijker dan die twee bij elkaar”, vertelt Al Sharbatly met pretoogjes. “Ik hoop dat ik win. Ik wil er nog niet over denken. Als God het wil. We zullen zien.”

Eric Lamaze nam afgelopen juli in Aken nog mee in de paardenwissel en hoopt dat die ervaring hem gaat helpen. “Het zijn vier geweldige paarden en ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat ik geluk heb met de drie andere paarden. Ik denk dat het voor mij het moeilijkste wordt om het paard van Phillipe te rijden. Ik ben niet gewend om grote, zwaardere paarden te rijden. Die van Rodrigo lijkt het meeste op mijn eigen paard. Hickstead is hier iedere dag beter gaan springen. Hij is op zijn best als hij veel springt.”

“Ik hoop dat het leuk wordt”, glimlacht Phillipe Le Jeune. “Ik kijk er naar uit.” Zelf heeft hij Vigo nu zo’n vier jaar onder het zadel. Het is een zoon van Nabab de Reve, waarmee Le Jeune acht jaar geleden op het WK in Jerez teambrons won. “Vigoj heeft een zeer grote galopsprong. In het begon kon hij geen changement springen. Ik heb vaak met Nelson Passoa getraind. Het is niet het snelste paard, maar ik kan op hem vertrouwen. Hij heeft al het vermogen van de wereld.”
Bron: Horses.nl / De Paardenkrant
 © Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook