Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerwedstrijd Verona voor Abdel Saïd

De Wereldbekerwedstrijd in Verona is gewonnen door de Egyptenaar Abdel Saïd en de Belgisch gefokte Hope van Scherpen Donder. De rit leverde Saïd 43.500 euro op. Simon Delestre eiste de tweede prijs op met Chesall Zimequest. Hij bleef voor op Martin Fuchs en Clooney.

Dertien combinaties drongen door tot de barrage. Saïd ging als derde van start met de negenjarige Quadrillo-dochter. Hij was niet alleen de eerste die foutloos de finish passeerde, hij zette met 37,96 seconden ook nog eens een scherpe time to beat neer.

Spannend tot de laatste rit

Fuchs was met zijn tienjarige Cornet Obolensky-zoon Clooney de eerste die enigszins bij de tijd van Saïd in de buurt kwam, maar de 40,62 seconden die hij liet noteren vormde geen bedreiging.

Als laatste starter reed Delestre de elfjarige Casall Ask-zoon Chesall Zimequest de ring binnen. De Fransman zette alles op alles om de tijd van Saïd te verbeteren, maar kwam uiteindelijk een kleine twee seconden tekort en moest met 39,62 seconden genoegen nemen met de tweede plaats.

Dure balk

De Zweed Douglas Lindelöw passeerde met Zacramento (v. Cardento) de finish na 41,89 seconden en won daarmee 17.400 euro. Ruim 5.000 euro minder was er voor de Spanjaard Sergio Alvarez Moya en zijn KWPN-gefokte Arrayan (v. Baloubet du Rouet).

Alvarez Moya was met 39,57 seconden sneller dan de tijd die Simon Delestre bij elkaar reed, maar een balk gooide roet in het eten en bracht hem niet verder dan de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook