Ga naar hoofdinhoud

Wereldtop op wereldbekerwedstrijden in Lyon

Hans Peter Minderhoud Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het aankomende weekend strijkt het wereldbekercircuit voor de dressuur en springruiters neer in Lyon. In beide disciplines is de wereldtop vertegenwoordigd. Voor Nederland reizen onder meer de Olympische combinaties Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN N.O.P. en Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN naar de Franse plaats.

In de Eurexpo in Lyon wordt op 27 en 28 oktober de wereldbekerwedstrijd dressuur gehouden. Regerend wereldbekerwinnaar Hans Peter Minderhoud komt met zijn Olympiade-paard Glock’s Johnson TN N.O.P. (v. Jazz) voor het eerst in de nieuwe cyclus aan de start. Hij krijgt te maken met sterke concurrentie. Zo staat Isabell Werth met haar imponerende merrie Weihegold OLD (v. Don Schufro) op de deelnemerslijst. Maar ook Carl Hester komt met zijn Olympiade-paard Nip Tuck (v. Don Ruto) naar Lyon.

Daarnaast proberen onder andere Patrik Kittel, Hubertus Schmidt, Fabienne Lütkemeier en Jessica von Bredow punten te verzamelen. Ook drie van de vier Franse ruiters uit het Olympische team zijn aanwezig, Stéphanie Brieussel, Karen Tebar en de thuisruiter Pierre Volla.

Wereldbeker springen

Van af de 26 oktober beginnen de springruiters aan hun wedstrijden met voor Nederland onder meer Jeroen Dubbeldam met Zenith (v. Rash R) en Gerco Schröder met zijn toppaard Glock’s London N.O.P. (v. Nabab de Reve). Daarnaast hebben beide ruiters hun tweede paarden Carusso LS La Silla (v. Montebello La Silla) en Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs As) mee.

Ook bij het springen is het deelnemersveld sterk te noemen. De Fransen hebben hun complete gouden team aan de start met Pénélope Leprévost, Roger-Yves Bost, Philippe Rozier en Kevin Staut. Voor Duitsland komt Christian Ahlmann, de nummer een van de wereldranglijst. Ook zijn landgenoten Daniel Deusser, die de finale in Lyon 2014 won, drievoudig wereldbekerwinnares Meredith Michaels-Beerbaum en Marcus Ehning die ook drie keer de beker wist te winnen.

Meer informatie over de wedstrijd in Lyon op www.equitalyon.com.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook