Ga naar hoofdinhoud

Wereldzilver voor Julian de Boer in foutenfestival

Update

In de tweede kwalificatie voor de zesjarige springpaarden was er vrijdag in Lanaken nog een derde plaats voor Julian de Boer en Fernando V (v. Zapatero VDL). Vanmiddag waardeerde De Boer zijn paard in een barrage vol rollende balken op naar de zilveren positie. Alleen de Ier Gerard O'Neill bleef foutloos en pakte goud met Killossery Kaiden (v. Lux).

De 35.53 seconde van Julian de Boer en Fernando V was maar liefst twaalf seconden sneller dan de tijd van O’Neill. En de bronzen Thierry Goffinet moest met Kannabis van de Buxtale ook bijna vijf seconden afstand houden. Maar het foutje op de insprong van de Longines-dubbelsprong hield Julian de Boer van de wereldtitel af.

Greve dit keer vierde

Net als bij de vijfjarigen was Willem Greve de laatste starter in deze barrage met negen combinaties. Maar Greve kon het dit keer niet afmaken. Met Formidable (v. Carambole) nam hij het risico om binnendoor en zeer schuin naar een blauwe oxer te rijden. De balk rolde en wég was de tweede wereldtitel op rij. Maar door gas te geven pakte Greve met de geweldig springende Formidable nog wel de vierde plaats.

KWPN-ers

Victoria Gulliksen eindigde met de KWPN-er Firefly H als vijfde, gevolgd door James Billington met de door de VDL Stud gefokte Farrel VDL (v. Cardento), Christian Ahlmann met Cornwell (v. Cornado I) en Gerben Morsink met Rapidash (v. Chaqui Z).

De winnende rit

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook