Ga naar hoofdinhoud

Wesley Heijdens wint 1,45 m-rubriek

Springen
Foto: Lonneke Ruesink

Gisterenavond hield Nederland het niet enkel op een overwinning in de Nations Cup in Kopenhagen. Wesley Heijdens en Pavarottie H (v. Kigali) wonnen een 1,45m rubriek. Heijdens bleef drie seconden voor op de Fransman François Xavier Boudant en pakte zo de eerste plaats.

Met de zestienjarige KWPN’er Pavarottie H klokte Heijdens af op 63,59 seconden in het parcours dat meteen op tijd verreden werd. Boudant en de achtjarige For Pleasure-merrie Romane du Theil waren drie seconden trager en moesten tevreden zijn met de tweede plaats. Boudants landgenoot Nicolas Delmotte werd derde met Quool du Bois Margot (v. l’Arc de Triomphe) nadat hij foutloos finishte in 66,59 seconden.

België zette de topvijf voort met Pieter Devos en Echo D (v. Orlando) op de vierde plaats. Groot-Brittannië pakte de vijfde plaats met Geoff Billington en de tienjarige Cruise Control III (v. Oklund).

Voor Nederland was er nog een negentiende plaats met Dominique Roelofsen en Ardenta (v. Cardento). Zij hadden vier strafpunten en een tijd van 68,92 seconden. Willem Greve en Zilverbea N (v. Odermus R) werden 27ste met vijf strafpunten.

Vanmorgen hadden de Nederlanders meer pech in het 1,40m. Terwijl de Ier Shane Carey won met Spice Girl (v. Ramirado) in 49,79 seconden was plaats 22 de beste plaats voor Nederland. Die plaats werd bezet door Hendrik-Jan Schuttert en Colorado Hs (v. Indorado) na een foutloze ronde van 64,81 seconden. Dominique Roelofsen en Vienna (v. Cantos) werden 43ste na vier strafpunten en een tijd van 63,07 seconden. Wesley Heijdens werd uitgesloten met Ullrich (v. Indoctro).

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook