Ga naar hoofdinhoud

Whitakers een en twee in Bunn Leisure Derby Trial in Hickstead

Olympische springruiter Michael Whitaker verwees gisteren zijn 27-jarige neef William Whitaker naar de runner-up positie in de Bunn Leisure Derby Trial op het CSI4* in Hickstead. De wedstrijd geldt als kwalificatie voor de Derby die op zondag wordt verreden. Ook in de 1,45m Twee Fasen-wedstrijd reed een Whitaker bovenin mee, Joe werd tweede achter Peter Moloney.

Maar drie ruiters wisten de eerste ronde van de Derby Trial foutloos te overwinnen. De Derby winnaars van vorig jaar, William Whitaker en zijn Ierse paard Glenavadra Brilliant (v. Brilliant Lad), moesten als eerste in de barrage van start. De Brit zette een tijd van 70,25 seconden op de klokken maar kreeg een balk op de laatste hindernis.

Oom troeft neef af

Oom Michael reed vervolgens zijn vijftienjarige KWPN’er Viking (v. Jacomar) foutloos in 71,50 seconden over der meet. Toen de laatste ruiter Joss Williams met Culmore Prospect (v. White Clover) twee balken uit de lepels tikte, was de overwinning voor de 57-jarige Michael Whitaker een feit.

Zondagmiddag wordt de beroemde Derby verreden. Michael Whitaker won deze al vier keer, waarvan drie keer op rij met Monsanta.

Twee Fasen

In het Twee Fasen over 1,45m zegevierde de Ier Peter Moloney met de BWP-merrie Ghana (v. Vigo d’Arsouilles). Hij zette 37,69 seconden op de klokken, drie kwart tel sneller dan Joe Whitaker die Diola (v. Locarno) onder het zadel had. Richard Howley volgde vervolgens met Tango du Valdecie (v. Helios de la Cour II) op zeven honderdste.

Balk voor Kapel

Voor Nederland viel Sebastien Kapel net buiten de prijzen. Door een balk in de tweede fase met Vanda Gucci (v. Cristallo) werd hij vijftiende.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.