Ga naar hoofdinhoud

Wierden: Bart Lips wint tweede kwalificatie GP

De zestienjarige Bart Lips won donderdagavond de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Pony Indoor Wierden. Hij was in zijn foutloze barragerit met de negenjarige Gerco bijna twee seconden sneller dan de nummer twee, Catharina Swartz.

Drie combinaties bleven foutloos in de barrage met negen deelnemers. Bart Lips dook als enige deelnemer ruimschoots onder de veertig seconden. Swartz had met haar Idefix Du Villon 40,04 seconden nodig voor de barrage en legde beslag op plaats twee. Kelly Jochems zette 43,66 seconden op de teller met haar Dark Spirit van de Kruishoeve en werd derde.

’s Middags stond ook een internationale rubriek op het programma. In deze rubriek was Sherin Hogenkamp goed op dreef. Zij pakte de overwinning met Scharonie. Op de tweede plaats eindigde Pascalle Boxtel, vlak voor Dries Dekkers.

Een jaar geleden pakte Bart Lips met Gerco zijn eerste overwinning in een Grote Prijs, dit deed hij tijdens Pony Indoor Wierden. Vanavond zal blijken of hij dit kunststukje weet te herhalen. De strijd om de Grote Prijs gaat om 20.00 uur van start.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook