Ga naar hoofdinhoud

Wierden: Kelly Jochems twee keer voorop in ereronde

De Grote Prijs tijdens International Pony Indoor Wierden gisteravond was super spannend. Kelly Jochems was met de zwartbonte Spirit D de laatste starter in de barrage en ging met de zege aan de haal. Dit was de eerste keer dat de dertienjarige amazone een Grote Prijs op haar naam wist te schrijven. Dat deed ze overigens nadat ze met Dark Spirit van de Kruishoeve (v. Up Chiqui) al de kleine finale had gewonnen. “Dit maken we nooit weer mee”, aldus Kelly.

Van de ruim twintig deelnemers in de Grote Prijs waren er zes zonder springfouten, waarvan vier binnen de tijd, in het basisparcours. Deze vier gingen de strijd met elkaar aan in de barrage. Teddy van de Rijt beet met schimmelruin Pico het spits af. Ze zette een foutloze ronde neer in een tijd van 37,78 seconden.

Vervolgens was het de beurt aan Josta van Straaten met Il Divo (v. Lambada). Josta stuurde de donkere vosruin eveneens foutloos door het parcours en verbeterde de rijd van Teddy. Ze passeerde de finish namelijk na 36,94 seconden.

Leontine Bruin en Scapa SB (v. Mistral) waren nog sneller. Ze deden 33,69 seconden over het barrageparcours. Daarbij kregen ze echter een springfout op hun conto. Ze werd uiteindelijk vierde achter respectievelijk Josta en Teddy.

Zonder Kevin
Kelly Jochems verbeterde met Spirit met 33,61 seconden niet alleen nipt de tijd van Leontine, maar wist ook de nul te houden en reed dus voorop in de ereronde. Kelly behaalde haar prestaties in afwezigheid van haar broer Kevin. “Normaal helpt hij me altijd, zoals bij het parcours verkennen, maar dat heb ik deze keer alleen moeten doen. Hij wilde liever naar het grote concours in Mechelen. Vandaag heeft mijn vader me geholpen.” Over Spirit vertelt ze: “Ze is heet, maar goed te rijden. Ze luistert heel goed.”

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses.nl / Eschruiters

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook