Ga naar hoofdinhoud

Wieze: Van der Mei fractie te traag

Springamazone Nathalie van der Mei was zondag een fractie te traag voor een podiumplaats in de Grote Prijs van Wieze. Ze bleef keurig foutloos in de barrage met de negenjarige ruin Ultimo (v. Heartbreaker), maar drie concurrenten waren haar te snel af. De overwinning en 6.000 euro gingen naar de Fransman Guillaume Batillat met Nenuphar Jac (v. Cumano).

“We zaten in een barrage met achttien. Achttien van de 58 starters, dat is gewoon te veel. De omloop vond ik best hoog en moeilijk genoeg, alleen had de tijd drie seconden krapper mogen staan. Ik moest als twaalfde de ring in en heb gewoon zo hard gereden als ik kon. Maar dan merk je aan kleine dingetjes toch dat ik Ultimo pas drie maanden op stal heb staan; in de bocht wil hij nog wel eens te veel naar buiten lopen en dan krijg je toch algauw een galopsprong te veel. Al moet ik er meteen bij vertellen dat het daar in die barrage in Wieze echt wel hard ging”, vertelt Van der Mei.

De Spanjaard Pilar Lucrecia Cordon en de Belg Jerome Guery legden winaar Batillat het vuur aan de schenen. Zij reden de barrage amper een seconde trager dan de Fransman en pakten plaats twee en drie. Tom Martens wist zich met Bethsabee (v. Darco) ook te kwalificeren voor de barrage, maar tikte vervolgens twee balken af. Hij eindigde op de achttiende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook