Ga naar hoofdinhoud

Willem Greve mede-eigenaar van KWPN-hengst Haines

Haines (Carambole x Stakkato x Carthago)
De vierjarige hengst Haines (v. Carambole) stond al sinds een maand bij Willem Greve in training en mag nu in Markelo blijven. Willem Greve heeft een gedeelte overgenomen van zijn vader Jan Greve en dierenarts Arie Hoogendoorn, die de vos samen fokten. Daarmee is Haines de zevende KWPN-goedgekeurde hengst bij Willem op stal, naast Carambole, Eldorado van de Zeshoek, Carrera, Dantos, Grandorado en Gringo.

“Ik heb niet de illussie om een hengstenstation te beginnen hoor”, lacht Willem Greve. “Haines is gewoon een heel goed springpaard. Ik heb ‘m een paar keer gezien in de verrichtingstest en kan goed met Arie en m’n vader. De kans was groot dat ik ‘m ging rijden, dan kan ik net zo goed mede-eigenaar zijn. Ik hoop dat we met elkaar veel plezier aan hem gaan beleven en dat hij zich net zo goed ontwikkelt als dat we denken.”

Willem Greve is zeer content over de nafok van zijn toppaard Carambole, waarmee hij dit jaar alweer goed is begonnen met hoge klasseringen in de Grote Prijs van Drachten en Amsterdam. “Haines is momenteel de vierde Carambole op stal. De fokkerij van Carambole is echt heel apart. Komend dekseizoen zal Haines op De Watermolen in Haaksbergen staan om beschikbaar te zijn voor de fokkers.”

Haines is interessant gefokt, want ook van moederskant voert hij prestatiegenen. Grootvader Stakkato en overgrootvader Carthago Z behoren tot de beste springpaardenverervers ooit. Haines’ moeder Stakkonita Z is een halfzus van het 1,45 m springpaard Four Roses de la Vie Z (v. For Pleasure) en een 1,30 m springpaard.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.