Ga naar hoofdinhoud

Willem Greve stuurt Garant naar wereldtitel

De wereldtitel bij de vijfjarige springpaarden kwam zojuist in handen van Willem Greve en Garant. De Ratina Arena van Domein Zangersheide ging uit zijn dak toen Greve de schijnbaar onverslaanbare tijd van de Ierse superjockey Michel Pender toch nog verbeterde. Greve en Garant namen met een wild card deel aan het WK in Lanaken.

Het venijn zat dus echt in de staart. Met zeer veel controle draaide Greve korte wendingen, daar waar andere vijfjarige paarden nog niet in staat waren om het minimale aantal meters aan te houden. Garant toonde daarbij zeer veel vermogen en een geweldige instelling.

Grote ontdekking

De grote ontdekking van dit wereldkampioenschap is echter Michael Pender. De nog maar 16 (!) jaar jonge scholier had van begin af aan de leiding in handen. Met zijn eerste paard Z Seven Canya Dance (Can Ya Makan x Cavalier Royale) zette de jonge Ier gelijk al een enorm scherpe tijd op het bord: 0/39.04.

Na een groot aantal vergeefse pogingen om dit resultaat te verbeteren, was het diezelfde Michael Pender, die met zijn tweede vijfjarige Z Seven Caretina (Coltaire Z x Caretino) de tijd wist aan te scherpen. Om tenslotte alleen door Willem Greve en de voormalige AES-goedgekeurde, inmiddels geruinde Garant, te worden verslagen.

Gebroeders Bosch

De wereldtitel dus voor Willem Greve en Garant, wat de fokkers Gebroeders Bosch een fokkerspremie van 5000 euro opleverde. “Ik heb Garant nog maar een paar maanden”, aldus Willem Greve. “Ik had hem al wel wat trainingsrondjes gegeven om kort te draaien, maar dit was de eerste keer dat ik echt vol gas gaf met hem.”

Voordeel van de laatste

“Ik had echt het voordeel dat ik als laatste mocht rijden. Met meer dan 250 vijfjarigen moet je iet alleen een goed paard hebben om in de fonale te komen, maar ook altijd een beetje geluk. Vorig jaar won ik brons, nu goud, geweldig!”

Op de vierde plaats, pal achter het zilver en brons van Michael Pender, eindigde Jill Verheij met de geweldig springende Agana van het Gerendal Z (v. Aganix du Seigneur). Vijfde werd Patrick McEntee met Best of Mury Marais Z, gevolgd door Walter Lelie/Le Diamant Horta en Loewie Joppen/Calvara DL Z.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook