Ga naar hoofdinhoud

William Funnell verkoopt toekomstbelofte aan Darragh Kenny

Nadat eerder Billy Onslow (v. Billy Congo) door William Funnell al verkocht werd aan Darragh Kenny, bezet nu ook de door Funnell gefokte Billy Dorito (v. Billy Mexico) een stal bij de Ierse springruiter. 

Begin dit jaar schafte Kenny Onslow al aan, die ook door stoeterij Billy gefokt werd. Een succesvolle aankoop zo bleek, want direct won de kersverse combinatie de 1.50m-rubriek in Wellington. De ruiter was zo enthousiast over zijn nieuwste aanwinst dat het contact met Funnell bleef en hij nu opnieuw heeft geïnvesteerd in een beloftevol talent voor de toekomst.

Naar Amerika

Deze nu zevenjarige Billy Mexico-nakomeling, die brons won op de Britse kampioenschappen voor zevenjarige springpaarden, maakt binnenkort ook de oversteek naar Wellington, Amerika, waar Kenny in de wintermaanden verblijft. Naar verwachting zal het niet lang duren voordat het duo voor het eerst in de wedstrijdring in actie komt.

Britse fokkerij

Funnell kan in de fokkerij nog even vooruit. De moeder van Dorito en enkele van haar nakomelingen staan nog bij de ruiter op stal, waarmee hij hoopt de Britse fokkerij te kunnen promoten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse and Hound

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook