Winst in Genemuiden voor Richard Kapteyn - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Winst in Genemuiden voor Richard Kapteyn

Richard Kapteyn, hier met Cheers Z
Gisteren werd een nationaal 1,40 m. verreden bij de Zwarte Waterruiters in Genemuiden. Richard Kapteyn reed Bumblebee (v. Tangelo van de Zuuthoeve) in een tijd van 37,07 seconden naar de winst. Albert Zoer ging heel vlot van start met Zalinki (v. onbekend), maar kreeg al vroeg in de barrage een springfout. Zijn tijd van 34,91 was ruim voldoende geweest voor de winst.

Met twintig deelnemers in het 1,40 m. was de deelname niet heel royaal te noemen. Zes combinaties bleven zonder fouten in het basisparcours. “De proef was niet overdreven zwaar maar gewoon netjes”, vertelt Julian Kraay, die met Up and Down (v. Kigali) mooi tweede werd. “Ik moest als laatste de barrage rijden en op weg naar de dubbel maakte ik een galopsprong teveel.” De tijd van Kraaij was 37,37 seconden en zat dus heel dicht bij die van Kapteyn. Rob Scherphof en Annebel (v. Cantos) eindigden op de derde plek en Albert Zoer werd dankzij de vier strafpunten vierde.

“De boel was netjes voor elkaar”, gaat Kraaij verder. “Het zou leuk zijn als er wat meer ruiters hadden meegedaan, maar ik hoop op meer van zulke wedstrijden.”

Lees volgende week woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook