Ga naar hoofdinhoud

Glock’s London N.O.P. slechts tijdfout in 1,50 m Treffen, Allen wint

Gerco Schröder met Glock's London Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Glock Horse Performance Center in Treffen trotseerden Gerco Schröder en Glock's Londen N.O.P. vanmiddag de 1,50 m hoge hindernissen, waar zij in de eerste omloop slechts een tijdfout noteerden. Het duo heeft sinds hun comeback in de wedstrijdring nog geen balk naar beneden getikt. Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. kwamen eveneens van start en pakten acht strafpunten. Bertram Allen en Molly Malone V schreven de rubriek op naam.

In mei nam Schröder de vos voor het eerst mee op concours na negen maanden van afwezigheid in de wedstrijdring. Begin juni werden in de 1,35 m en de Grote Prijs op CSI in Opglabbeek alleen tijdfouten genoteerd. Gisteren kwamen zij voor het eerst op een vijfsterren wedstrijd aan de start en werden ze met twee tijdfouten 33-ste. Sinds de rentree op het eigen concours van de Schröders in Tubbergen heeft de winnaar van Olympisch zilver in Londen geen enkele balk aangeraakt.

Op rolletjes

Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. kregen in de eerste omloop acht strafpunten te verduren, wat resulteerde in de 39-ste plaats. Bij Allen verliep alles op rolletjes. Twee foutloze rondes werden neergezet. In de tweede omloop noteerde de combinatie een tijd van 50,44 seconden, waardoor de Ier de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Piergiorgio Bucci en Casallo Z (v. Casall) werden tweede met een tijd van 51,47 seconden. Kevin Staut en Elky van het Indihof HDC (v. Toulon) sloten aan op de derde plaats. Vierde werden Laura Renwick en Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve), gevolgd door Gert-Jan Bruggink en Vampire (v. Marome). Het duo finishte in 53,58 seconden.

Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero reden foutloos rond, maar een tijd van 56,27 seconden bracht hen naar de twaalfde plaats. Willem Greve en Clinton-zoon Eldorado vd Zeshoek TN pakten de dertiende plek. Jur Vrieling en VDL Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Reven) werden 45-ste vanwege de 11 strafpunten in de eerste omloop.

Tiende plek voor Tepper

In de 1,45 m-rubriek werd eerder vandaag verreden en de wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaan Lucas Porter. Suzanne Tepper was hier de enige Nederlander die deelnam. De amazone eindigde met Dyango VDL als tiende met slechts een tijdfout.

Bekijk hier de uitslag van de 1,50 m.
Klik hier voor de uitslag van de 1,45 m.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook