Ga naar hoofdinhoud

Simone Blum flikt het opnieuw en wint verdiend goud

Simone Blum in extase met DSP Alice in de finale van de WEG Tryon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vijf zware parcoursen en geen balk geraakt; De 29-jarige Simone Blum en haar DSP Alice (v. Askari) zijn op weergaloze wijze wereldkampioen geworden. Zeer geconcentreerd reed Blum haar vijfde rondje en weerstond ze de druk die de Zwitsers hadden opgelegd. Op het podium wordt de Duitse amazone, die nog nooit eerder een groot kampioenschap reed, geflankeerd door Martin Fuchs en Steve Guerdat.

Martin Fuchs is met geweldenaar Clooney slechts twee tijdfouten onder het resultaat van Guerdat gebleven en is nu zeker van zilver, nu Max Kühner en Chardonnay voor het eerst deze week twee balken naar het zand tikken. Geen medaille voor Oostenrijk. Wel twee voor Zwitserland.

Martin Fuchs met Clooney in de finale van de WEG Tryon. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Steve Guerdat en Bianca rijden de eerste nulrit binnen de tijd. De Olympisch kampioen in Londen gaat zijn beste resultaat ooit op een WK halen, want hij haalde nog nooit een top tien plaats.

Steve Guerdat met Bianca in de finale van de WEG Tryon. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lorenzo de Luca weet lei niet  schoon te houden met de tienjarige Irenice Horta (v. Vigo D Arsouilles). Ook voor de Italiaan valt een balk op de triple en hij haalt net de tijd niet. Vijf erbij. McLain Ward nog steeds aan de leiding

Waarschijnlijk geen tweede medaille voor Laura Kraut en haar Zeremonie. Een fout op de driesprong en op de delicate plank in de laatste lijn laten Kraut zakken in het klassement.

Tijdfouten

Halverwege de startlijst heeft McLain Ward, de nummer twee van de wereldranglijst, met de fantastisch springende Clinta de leiding genomen en staat door zijn tijdfout nu op 11,08 strafpunten. het stadion ontploft

Carlos Enrique Lopez Lizarazo moet Admara 2 (v. Padinus) hier en daar hard aanmoedigen maar laat de balken liggen en incasseert slechts een tijdfout. Geweldige prestatie van deze combinatie

Carlos Enrique Lopez Lizarazo met Admara. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nog geen foutloze combinaties

De Zweed Fredrik Jönsson, 22 jaar geleden al deelnemer op de OS in Atlanta, sluit zijn WK-debuut af met 5 strafpunten

Rowan Willis en Blue Movie, een 12-jarige AES-gefokte dochter van Chacco Blue, haalt wel de tijd maar incasseert 8 strafpunten door een fout op de triple en op de laatste oxer.

Timon D’Aure (v. Mylord Carthago) draait onder Alexis Deroubaix  iets te kort naar hindernis 10, een dikke oxer met een waterbak eronder. Meet een tijdfout komen er vijf bij voor de 31-jarige Fransman

Adrienne Sternlicht bijt de spits af in de allesbeslissende finale met haar Cristalline, de 10-jarige dochter van Cristallo. Op de triplebar halverwege het parcours valt er een balk, daar komen nog twee tijdpunten bij, maar de jongste deelneemster onder de 12 finalisten krijgt van de eindelijk vollere tribunes een dik applaus.

Wat gaat het worden

Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Simone Blum, Max Kühner en Martin Fuchs hebben twee dingen gemeen; het zijn allen WK-debutanten en ze staan op een voorlopige medaille, op ruim een balk afstand van de nummer vier  Steve Guerdat. Maar het parcours van Alan Wade kan zeker de nodige verschuivingen veroorzaken onder de laatste 12 finalisten. Rond 19.15 weten we wie de opvolg(st)er is van Jeroen Dubbeldam!

Handige links

(live) uitslag
startlijst
Livestream NOS & Livestream FEI

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.