Ga naar hoofdinhoud

WK Lanaken: vijf Nederlandse ruiters naar finale zevenjarige springpaarden

Vijf Nederlandse ruiters hebben zich na twee kwalificatiewedstrijden geplaatst bij de beste 40 combinaties voor de finale om het wereldkampioenschap voor zevenjarigen paarden. Ruben Romp, Mischa Everse-Van de Kraats, Patrick Lemmen, Pieter Keunen en Peter Bulthuis strijden zondag mee om de wereldtitel.

De uitslagen van gisteren en vandaag brengen Ruben Romp met Audi’s Dimple (v. Wittinger VDL) als beste Nederlander naar de elfde plaats, waardoor hij een finaleticket ontving. Zondag tellen alle resultaten van de afgelopen dagen echter niet mee en begint elke deelnemer weer met een schone lei. Mischa Everse-Van de Kraats en Dutch Blue (v. Chacco-Blue) legden vandaag met een tijd van 76.83 seconden beslag op de 28-ste plaats en komen zondag ook aan start. Eveneens hebben Peter Bulthuis en Diego (v. Verdi TN N.O.P.) Pieter Keunen met de KWPN-goedgekeurde Don Diablo Hx (v. Vittorio) en Patrick Lemmen met de KWPN-hengst Dantos HBC een ticket gekregen.

Philippaerts zegeviert wederom

Gisteren was Nicola Philippaerts al succesvol op het Belgisch kampioenschap voor Senioren, waar hij momenteel aan de leiding gaat. Vandaag zegevierde hij eveneens door de Holsteinse hengst Chilli Willi (v. Casall) in deze kwalificatiewedstrijd naar een tijd van 69.87 seconden te sturen. Niemand kon tippen aan Philippaerts’ tijd, wel bleven 50 van de 201 deelnemers foutloos.

De Belgen hadden overigens de top vier geheel bezet. Wilm Vermeir en BWP’er IQ van het Steentje (v. Toulon) finishten 38 honderdste van een seconde later en werden tweede. Karel Cox volgde Vermeir op de voet door met de schimmelmerrie Inne van de Plataan (v. Zurich) de klok op 70.84 seconden stop te zetten. Ann Carton-Grootjans werd met Irvine Ter Doorn (v. Toulon) vierde, gevolgd door Ier Neal Fearon en Cavalino 26 (v. Converter).

Dassler (v. Douglas) was in deze proef de beste KWPN’er, die onder het zadel van de Britse Louise Saywell naar de achtste plek snelde. Bulthuis finishte met KWPN’er Dominus (v. Berlin) foutloos in 75.25 seconden en samen eindigden zij als beste Nederlandse combinatie op de 22-ste plek.

Bekijk hier de uitslag van de tweede kwalificatiewedstrijd.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook