Ga naar hoofdinhoud

Yves Houtackers wint GP-kwalificatie Opglabbeek

YvesHoutackers, hier met Cran Corrado. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Door het grote aantal deelnemers werd de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs in het Belgische Opglabbeek verdeeld over twee klassementen. Yves Houtackers wist met zijn tienjarige KWPN'er Abrisco V het 1,40 m direct op tijd te winnen. Het tweede klassement werd aangevoerd door de voor eigen publiek rijdende Gudrun Patteet met Darco-zoon Vici R.

Houtackers realiseerde met zijn Sam R-zoon een tijd van 53,52 seconden wat goed was voor de zege in dit klassement. Met een tijd van 54,82 seconden mocht Timothy Hendrix met For Pleasure-dochter Janou zich als tweede opstellen. De Braziliaan Pedro Veniss stuurde zijn Anaya Ste Hermelle in 56,03 seconden naar het derde geld. Amber Fijen reed zich met Briljant ook in de top 5 van het klassement. Met een foutloze rit in 57,31 seconden werd het duo vijfde.

In het tweede klassement wonnen Patteet en haar Zangersheide-ruin met een tijd van 53,38 seconden. De Tsjechische Emma Augier de Moussac reed de bij het KWPN goedgekeurde hengst Wembley in 53,89 seconden naar de tweede plek. Met een tijd van 55,97 seconden sloten Joy Lammers en Zomerfee van de Broekkant aan op de derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen van klassement A.
Klik hier voor de uitslagen van klassement B.

Bron: Horses.

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook