Ga naar hoofdinhoud

Zangersheide koopt Montreal om hem te klonen

Het volgende paard in het ambitieuze kloonproject van Stoeterij Zangersheide heet Montreal. De stoeterij van de familie Melchior kocht de 21-jarige pensionado afgelopen maandag in de internetveiling van Stal Eurocommerce.

“Montreal was één van de beste springpaarden van zijn tijd”, aldus Judy-Ann Melchior. “Daarbij is hij ook nog eens uitzonderlijk goed gefokt. Wij denken dat zijn genetische waarde een grote bijdrage kan leveren aan de fokkerij van springpaarden.”

Montreal beleefde zijn hoogtijdagen onder het zadel van Wim Schröder. De combinatie nam onder meer deel aan de Olympische Spelen van Athene in 2004. De Athlet-zoon schreef ook de Wereldbekerkwalificatie van Oslo op zijn naam.

Montreal was befaamd om zijn extreme springkwaliteit, hij sprong met voorbeeldige techniek en voorzichtigheid. Hij is gefokt uit de Holsteinse stam 456. Zijn overgrootmoeder Idee H is de moeder van de stempelhengst Rigoletto. Ook het toppaard Freestyle van wijlen Jean Claude Vangeenberghe is rechtstreeks verwant aan Montreal.

De gebroeders Schröder zijn op dit moment bezig om de kopers van de twee andere pensionado’s, Geneve en Monaco, te benaderen. De bedoeling is dat de drie ‘ouwetjes’ straks samen hun pensioen in Tubbergen kunnen genieten. “Als het zover is, staan wij ervoor open dat dan ook Montreal zich bij de twee anderen kan voegen”, aldus Judy-Ann Melchior.

Bron: Horses

Read the English version of this article here

4 reacties op “Zangersheide koopt Montreal om hem te klonen

 • Desiree

  Dat vind ik nou mooi, dat ook aan de pensionado’s gedacht wordt om die goed onder te brengen, ook al brengen ze geen geld meer op. Dat hebben die paarden ook verdiend.

 • SABINE

  WAT EEN NOBEL STREVEN OM DE 3 OUWETJES BIJ ELKAAR TE HOUDEN , HOPELIJK WORDT HET OOK WERKELIJKHEID !

 • Sanne

  3…en nummer 4 dan……Laat de oudjes aub nog een mooie tijd samen hebben bij mensen die om ze geven om wat ze samen gepresteerd hebben en laat het niet alsnog gebeuren dat deze afzondelijk oud moeten worden want dat verdienen ze niet. Schröders doe al wat mogelijk is..dat hebben deze paarden ook voor jullie gedaan en als de mensen die deze paarden hebben gekocht ook een paardenhart hebben, dan zien ze zelf ook wel in zoals Judy Ann dat ze samen oud moeten worden !!!

 • Ineke

  En waar is het 4de ouwetje en nog oudere Les Etoiles gebleven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook