Ga naar hoofdinhoud

Zege in Lausanne voor Paul Estermann

Paul Estermann met Castlefield Eclipse. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In zijn thuisland stuurde de Zwitser Paul Estermann de Obos Quality-zoon Castlefield Eclipse naar de zege in de 5-sterren 1.45-rubriek. Gert-Jan Bruggink was voor Nederland afgereisd naar Lausanne. Zijn beste klassering was een ex aequo veertiende plaats in een 1.40 van vanmorgen.

Van de 48 deelnemers bleven er in de 1.45 16 combinaties foutloos, om het vervolgens tegen elkaar op te nemen in de barrage. Met de 14-jarige merrie Castlefield Eclipse zette Estermann 35,20 seconden op de teller. Hij liet daarmee de Franse Maelle Martin met de Shindler de Muze-zoon Giovani de la Pomme (35,42) en de Amerikaanse Lucy Davis met Boucherom (v. Guidam Sohn) achter zich. Davis klokte 36,36 seconden.

Geen topklasseringen

Bruggink tikte er in deze rubriek twee balken van af met Dakota van ’t Schuttershof (v. Darco). De 1.40 van vanmorgen, eveneens een vijfsterren-rubriek, werd gelijk op tijd en strafpunten verreden. Hierin bleef Bruggink wel foutloos met de 13-jarige Vampire (v. Marome Nw), maar met 72,41 seconden op de teller kwam hij niet aan een top-10 klassering.

Ook in deze rubriek ging de overwinning naar een Zwitser, namelijk Claudia Gisler met de KWPN-gefokte Touchable (v. Navarone).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.