Ga naar hoofdinhoud

Zege voor Paris Jets in laatste etappe GCL, Valkenswaard United wint de serie

Photo: GCL / Stefano Grasso

Het strand van Miami Beach vormde afgelopen april niet alleen het decor voor de aftrap van de Global Champions Tour 2016 (GCT), maar ook voor de première van de nieuwe Global Champions League (GCL), de wedstrijdreeks voor teams. De laatste etappe van deze GCL werd vandaag in Doha gewonnen door de Paris Jets en Valkenswaard United schreef de overwinning de serie op zijn naam en won ruim 1,3 miljoen euro.

Twee teams bleven vandaag over twee ronden foutloos en dat waren Paris Jets, waarvoor Rolf-Göran Bengtsson en Nicola Philippaerts in actie kwamen en Cannes Stars met Roger Yves Bost en Marco Kutscher. Bengtsson zadelde Clarimo ASK (v. Clearway) en Philippaerts kwam met H&M Zilverstar T (v. Berlin) in de ring en de beide ruiters behaalden samen de eerste zege voor hun team, door twee keer de snelste foutloze tijden te rijden. Eerder werd het team van Paris Jets al een keer tweede in Cannes. Met de overwinning van vandaag eindigden ze op de overall zesde plaats.

Cannes Stars

Het team van Cannes Stars, waarvoor vandaag Bost met Qoud’Coeur de la Loge (v. Ideal de la Loge) en Kutscher met Clenur (v. Carinue) samen vier foutloze ritten reden, werd al twee keer eerder tweede. Een keer in Mexico City en een keer in Madrid. In de overall-ranking eindigden ze op de vijfde plek.

Valkenswaard United

Het team van Valkenswaard United won tot nog toe vier etappes van de GCL. Ondanks dat het team, dat vandaag werd vertegenwoordigd door John Whitaker met Ornellaia (v. For Pleasure) en Bertram Allen met de KWPN-dekhengst Romanov (v. Heartbreaker), niet verder kwam dan de zesde plek in de afsluitende etappe, waren de verzamelde punten toch genoeg voor de overall-overwinning en 1.363.125 euro.

Antwerp Diamonds

Voor Antwerp Diamonds kwamen vandaag Harrie Smolders met Emerald en Jos Verlooy met Caracas in de ring. Smolders kreeg in beide rondes vier strafpumten met de goedgekeurde Diamant de Semilly-zoon en Verlooy kreeg er in totaal vier met de zoon van Casall, die zelf onder Rolf-Göran Bengtsson in de finale van de GCT uitkomt zaterdag. Met de zeges van het team in Antwerpen en Parijs was de derde plek van vandaag goed om op de tweede plaats te eindigen in de serie. Deze tweede plek leverde het team, waar ook Marc Houtzager deel van uitmaakt, ruim 900.000 euro op.

Monaco Aces

Voor het team van Monaco Aces zette Leopold van Asten vandaag een keurige foutloze eerste ronde neer met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue), maar de twaalf strafpunten van zijn teamgenoot Daniel Bluman met Apardi (v. Corland) weerhielden het team van de tweede ronde en van de kans om de League te winnen. Ondanks dat Monaco Aces in Doha niet verder kwam dan de negende plek, eindigde het team wel op de derde plaats op de overall-ranking. Naast Van Asten zaten ook Maikel van der Vleuten en Lisa Nooren in het team, dat in Cannes de etappe won en tweede werd in Monaco. In totaal won Monaco Aces een prijzengeld van 598.125 euro.

Rome Gladiators

Het team van Rome Gladiators, vandaag vertegenwoordigd door twee Laura’s, plaatste zich wel voor de tweede ronde. Laura Kraut stuurde Zeremonie (v. Cero) twee keer foutloos rond, maar Laura Renwick werd na een eerste foutloze rit, uitgeschakeld in de tweede ronde met Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve). In de finale leverde dat de zevende plek op, maar met de overwinning in Madrid en de tweede plaatsen in Chantilly en Wenen kwam het team totaal uit op de vierde plek.

 

Klik hier voor de lijst met GCT deelnemers
Klik hier voor de regels van de Global Champions League 
Klik hier voor de deelnemende teams

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de eindstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.