Ga naar hoofdinhoud

Zege voor Zoer na bizar verlopen Grote Prijs Outdoor Gelderland

Albert Zoer met Gigolo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De editie 2015 van Outdoor Gelderland zal nog lang in het geheugen van springsportliefhebbers gegrift blijven staan. Na een bizar verlopen wedstrijd onder extreme weersomstandigheden bleef Albert Zoer met Gigolo over als verdiende winnaar.

Een windhoos legde de eerste omloop van de Grote Prijs een half uur plat. Slechts drie combinaties plaatsten zich onder moeilijke omstandigheden voor de barrage: twee erkende Nederlandse snelheidsduivels en een complete outsider uit Peru. Eerste starter Johnny Pals moest met de geweldig springende Vignet risico nemen, wetende dat Albert Zoer zou volgen. Op de dubbelsprong ging het bij de uitsprong fout. Vier strafpunten in 44.16 seconde was het resultaat waar Albert Zoer zich op kon gaan richten.

Zoer reed als een duivel, hoewel van laatste starter Alonso Valdez Prado geen vuurwerk te verwachten was. Maar ook bij Zoer sneuvelde in de haast een balk, vier strafpunten in 42.85 zetten voor de complete outsider Prado de deur richting overwinning wagenwijd open. Prado, leerling van Jeroen Dubbeldam, reed met de regelmatig door de wereldkampioen gereden Ferrero van Overis een foutloze barrage, tót de Peruaan zijn hoofd er bij de laatste hindernis niet meer bijhield. Ook bij Prado verschenen vier strafpunten op het scorebord. En zo kon Albert Zoer – vorig jaar nog tweede met Abrakadabra – alsnog als winnaar van de Grote Prijs van Outdoor Gelderland worden gekroond. “Ik moest er vol voor gaan in de barrage”, aldus Zoer. “Ik maakte een wending erg kort en daardoor kreeg ik toch een springfout. Qua tijd zat het wel goed. Ik had een super gevoel en was tevreden aan het uitstappen. Het was afwachten wat Alonzo Valdez Prado zoud doen. Toen die een fout maakte op de laatste hindernis was de winst binnen.”

Met tijdfouten in de eerste manche pakten Cameron Hanley/Z Acodate DDL en Juan Carlos Garcia/Gitano van Berckenbroek de vierde en vijfde prijs. Jelmer Hoekstra bezette met de zeer goed springende Be Gentle de achtste plaats, gevolgd door Michel Hendrix/Baileys en Bart Bles met Babylotte.

Uitslag

Bron: Horses

Eén reactie op “Zege voor Zoer na bizar verlopen Grote Prijs Outdoor Gelderland

  • jw

    Helaas weer jammer dat er maar drie foutloze combinaties waren van meer dan veertig starters,mijn inziens niet goed voor sport en zeer zeker niet voor ons als touschouwer.Is het parcours dan al niet moeilijk genoeg,dan speelt de tijd het laatste jaar weer parten,wat ten koste gaat van de rijerij,als ik zie hoe we en andere ruiters zich in speed tempo over de moeilijke hindernissen heen moeten wringen ,en welke risico s voor ruiter en paard dit mee brengt ,vraag ik me af of dit nog wel reeel is voor onze paarden en ons als ruiter.Wanneer bereiken we de grens van ?? en tot hoever gaan we ??Hoogtes,snelheid,afstanden in combinaties die bijna niet te rijden zijn ,of door een klein percentage wel gehaald kan worden,moeten ruiters uit barrage s houden,maar heeft dit een toegevoegde waarde aan onze sport ik denk NEE.Ik zie liever meer foutlozen dat er weer spanning ontstaat aan de zijkant,en wij als publiek weer warm worden van een mooie barrage waarin we meer mogelijkheden moeten krijgen om korter dus ook sneller te kunnen rijden.In 2015 is een noodweer op de zondag in outdoor gelderland geweest ,ook toen waaiden hindernissen om,nu 12 mnd later gebeurd het weer ,gelukkig geen regen maar veel wind,helaas gebeurde dit bij een van ons nederlands betere presterende spring ruiters Henk van de Pol,wat had dit anders kunnen zijn voor hem als dit of deze hindernissen niet omgewaaid waren en hij een mooie nul ronde had kunnen maken.Oplossingen voor dit probleem liggen voor handen en simpel,laat dit in 2016 niet meer gebeuren.Verder wil ik ook de positieve geluiden,tijdens de tropische dagen mee geven,mooie en eerlijke parcoursen gehad en gezien,waar men wel rekening heeft gehouden met de hitte,tijd stond goed niet overdreven hoog en eerlijk parcours.Verder complimenten aan organisatie van dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.