Ga naar hoofdinhoud

Zèlote VDL naar Amerikaanse amazone Nicole Simpson

De VDL Stud heeft de laatste maanden reeds een groot aantal hengsten verhandeld en daar kwam de inmiddels gecastreerde, maar ooit KWPN-goedgekeurde Zèlote VDL (v. Chin Chin) bij. De ruin zal onder het zadel van de Amerikaanse amazone Nicole Simpson zijn carrière voortzetten.

De door Bennie Wezenberg gefokte Chin Chin-zoon is niet het enige VDL-paard dat de laatste weken naar Amerika verkocht werd. De KWPN-goedgekeurde Wittinger VDL (v. Indoctro) en de talentvolle Brugal VDL (v. Indorado) gingen Zèlote al voor. Mark Jespers reed Zèlote tot landelijk Z-niveau, waarna VDL-stalruiter James Billington de teugels overnam en de hengst uiteindelijk in het 1,35m uitbracht.

Bron: Horses / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook