Ga naar hoofdinhoud

Zeventienjarige Lucy Deslauriers wint 4* 1,50m in Wellington

Bij de zeventienjarige Lucy Deslauriers valt de appel niet ver van de stam. De dochter van de Amerikaanse oud-Olympiër Mario Deslauriers versloeg gisteren de sterke Ieren Darragh Kenny en Kevin Babington in de 1,50m-rubriek op het WEF in Wellington. Haar eerste grote overwinning in de nog korte carrière op het hoogste niveau voor de Amerikaanse.

Lucy Deslauriers is zeker geen eendagsvlieg in de Amerikaanse springsport, ze werd al Young Rider kampioene en ook in de U25-rubrieken schreef ze de nodige overwinningen op haar naam. Maar op 4*-niveau boekte ze gisteravond haar eerste zege met de twaalfjarige BWP’er Hester (v. Wandor van de Mispelaere). Al vijf jaar is de BWP’er al haar succespaard.

Sterke Ieren

In de 1,50m-rubriek begonnen negen combinaties aan de barrage, zeven ervan bleven opnieuw foutloos. Deslauriers reed Hester in 37,06 seconde naar de winst. De in vorm verkerende Ieren Darragh Kenny en Kevin Babington zaten er wel vlak bij. Kenny klokte op Bolero III (v. Chatman) met 37,28 seconden de tweede tijd. Babbington was met Mark Q (v. Obos Quality 004) in 37,48 net iets langzamer.

Torano en Betagravin

In het 1,45m pakte Jimmy Torano met de Quasimodo Z-dochter Betagravin de winst. In de rubriek direct op tijd was hij twee seconden sneller dan Margie Engle met Böckmanns Lazio (v. Lancer II). Richie Moloney werd derde op de Finse hengst Ypaja Yando (v. Quinar).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook