Ga naar hoofdinhoud

Zoers derde zege strandt op laatste hindernis

Archieffoto Maud Roosendaal, hier met Quint Foto: Melanie Brevink

Het publiek in Zuidbroek telde hem al, de zuivere hattrick voor Albert Zoer. Eerder won de Drent de eerste omloop van de Blom Hengstencompetitie klasse M in Ermelo met Florian om vervolgens de tweede in Roosendaal te winnen met zijn andere hengst Freedom. Met Zirocco's zoon Florian was Zoer vanavond weer de snelste in de barrage. Maar de balk van de laatste oxer plofte in het zand.

Dus stond Maud Roosendaal met Quint zojuist vooraan in de prijsuitreiking van de klasse M. Hoe dicht Florian ook bij de overwinning kwam, de AES-gekeurde Quintender-zoon van Jan Greve was een terechte winnaar. Aangespoord door de ambitieuze Maud Roosendaal liet de bruine zich van zijn zeer voorzichtige kant zien. Gelijk in de eerste haakse wending richting de tweede hindernis nam Roosendaal veel risico, maar vanuit een grote afstand sprong Quint het gat gewoon dicht. Met een galopsprong minder ging het naar de derde hindernis, onverbiddelijk kort draaide Roosendaal haar hengst voor de dubbelsprong en al in de wending naar de laatste lijn kreeg Quint fiks de sporen om de tijd stil te zetten op 0/32.04 seconde.

Pieter Keunen liet First Verdi ook in zes galopsprongen van de tweede naar de derde hindernis daveren en pakte wat tijd in de laatste lijn: 0/32.98, goed voor het tweede geld. Derde werd Fire (v. Vleut), na een vloeiende ronde in hoog tempo onder Rob Heyligers. Willem Greve stuurde Forsyth naar de vierde plaats. De bruine hengst won tijd in de race naar de afsluitende KWPN-oxer, maar in het eerste deel kwam de Carambole-zoon een paar keer wat tegen de hand: 0/33.91. De vijfde plaats was voor de zeer wendbare Farfan M, die zich door Bart Bles heel fijn liet rijden: 0/36.44.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook