Ga naar hoofdinhoud

Zuidbroek: Wietvot en VDL-hengsten vooraan

Wietvot en Steven VeldhuisBaltic VDL won gisteren onder Jur Vrieling gisteren in Zuidbroek opnieuw de klasse L tijdens de KNHS/KWPN hengstencompetitie springen. De overwinning in de klasse M ging ook naar de VDL Stud. Marcel de Boer reed Chello II VDL naar de zege. VDL Stud had nog een zege behaald als de klasse Z niet in handicap met het ZZ was verreden. Nu was de hoogste eer voor Wietvot onder Steven Veldhuis.

Klasse L
Als enige paard kreeg de door E. van Ittersum gefokjte Baltic VDL ( Quaprice Z x Jus de Pomme) een 9 voor de springtechniek en zijn totaalscore van 51 punten was ruimschoots genoeg voor de overwinning. De door Jur Vrieling gereden hengst werd door jurylid Eric van der Vleuten omschreven als een ‘heerlijk paard’.

Op de tweede plaats eindigde de door H. van de Wijngaart gefokte Bustique (Indoctro x Grannus) onder Pieter Keunen met 49 punten. Hij viel op met zijn sterke galop en goede springmanieren. De derde plek werd bezet door Bernini (v. Vigo d’Arsouilles) onder Willem Greve.

Klasse M
Vijf hengsten drongen door tot de barrage van de klasse M. Als winnaar kwam de fanatieke en voorzichtige Chello III VDL (Contender x Sandro) onder Marcel de Boer uit de bus. Daarmee boekt de VDL Stud de tweede zege van de dag. Chello werd gefokt door D. Hansen.

Pieter Keunen reed de goed springende Applaus (Unistar x Hugo) naar de tweede plek. Applaus werd gefokt door H. Hoeve. De snelste rit kwam op naam van de onlangs goedgekeurde Saffier (v.Stakkato), die een kostbaar foutje op de laatste kreeg.

Klasse Z/ZZ
De door J.W. Greve gefokte Wietvot (Guidam x Wolfgang) bleek de beste in de gecombineerde klasse Z/ZZ. Onder Steven Veldhuis snelde de voshengst als eerste over de finish. De door F. & G. Paris gefokte Zirocco Blue VDL (Mr.Blue x Voltaire) was de beste van het Z dankzij twee foutloze rondes en dat bracht hem de tweede plek in het eindklassement. Hij werd gereden door Jur Vrieling. De succesvolle ruiter reed ook de als derde geëindigde zeer voorzichtige Zavall VDL (v.Casall).

Bron Horses.nl / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook