Ga naar hoofdinhoud

Zweden stuurt sterke teams naar Tryon

Therese Nilshagen met Dante Weltino OLD Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In aanloop naar de Wereldruiterspelen in september dit jaar heeft Zweden haar teams bekend gemaakt. Bij de springsport heeft Zweden zich al vaker bewezen, maar dit jaar wordt er ook een sterk dressuurteam naar Tryon gestuurd. Met meerdere overwinningen in de Nations Cup-wedstrijden op zak lijkt het land een potentiële kandidaat voor de bronzen medaille.

Het dressuurteam bestaat uit Tinne Vilhelmson-Silfvén, Patrik Kittel, Juliëtte Ramel met Buriël K.H. en Therese Nilshagen met Dante Weltino. Voor Vilhelmson-Silfvén is nog niet bekend welk paard zij meeneemt naar Tryon. Met Paridon Magi heeft ze het afgelopen jaar succesvol gepresteerd, maar Don Auriëllo wordt ook nog als mogelijke teamkandidaat gezien. De Don Davidoff-zoon maakte dit jaar in Rotterdam zijn internationale rentree, maar niet lang daarna werd bekend gemaakt dat hij opnieuw geblesseerd was geraakt.

Keuze voor Kittel

De vierde ruiter van het team, Patrik Kittel, heeft voor Tryon keuze uit meerdere paarden. Dat zijn Deja, Delaunay OLD en Well Done De La Roche CMF. Van deze drie is Silvano-dochter Deja de meest geroutineerde. Zij liep eerder dit jaar naar de vierde plaats in de Wereldbekerfinale en nam in 2016 deel aan de Olympische Spelen in Rio.

Grote verrassing in eventingteam

Sara Algottson-Ostholt en Wega vormen de grote verrassing van het eventingteam. Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen won de combinatie individueel zilver, maar vier jaar later werd de merrie wegens een blessure uit de sport teruggetrokken. Inmiddels is de zeventienjarige merrie weer 100% fit en frisser dan ooit. Het team wordt compleet gemaakt door Anna Freskgård met Box Qutie, Louise Svensson-Jähde met Utah Sun of Waikiki, Niklas Lindbäck met Focus Filiocus en Ludwig Svennerstål met El Kazir.

Geen Wereldruiterspelen voor Lindelöw

Douglas Lindelöw maakte in 2017 deel uit van het team dat zilver won op de Europese kampioenschappen, maar moet in Tryon verstek laten gaan. De eigenaar vindt de reis voor Zacramento te lang. Het team bestaat verder uit Peder Fredricson, Malin Brayard Johnsson met H&M Indiana, Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou en Frederik Jönsson met Cold Play. Fredricson heeft de keuze uit zijn drie paarden H&M All In, Hansson WL en H&M Christian K.

Bron: Tidningen Ridsport

Eén reactie op “Zweden stuurt sterke teams naar Tryon

  • A. van Duinen

    Fijn dat Therese Nilshagen en Dante Weltino mee mogen voor het Zweedse team. Een zeer aansprekende, harmonieuze combinatie die helaas zeer ondergewaardeerd wordt maar soms wel terecht omdat er nog veel verbeterd kan en waarschijnlijk in de toekomst ook zal worden. Ik heb ze een keer zien losrijden en dat sprak echt positief voor de dressuursport. Inzet voor piaffe vanuit daar uit passage en nog 2 maal, belonen, lange teugel en rondje stappen. Op deze manier heeft ze dat ook met draf en galop gedaan, paard blij en amazone ook en de ontspanning overheerste. Mooi dat Therese mede-eigenaresse kon worden, zo weet ze zeker dat hij niet verkocht kan worden. Ik ben zeer benieuwd wat de toekomst voor hun zal brengen samen met klassieke rijkunst trainer Klaus Balkenhol! In iedere geval een ambassadeursteam voor de dressuursport zoals het er uit moet horen te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook