Ga naar hoofdinhoud

Zwolle: Thijs Derks wint Grote Prijs junioren

Thijs Derks Triomphe de MuzeStralend staat vader Theo Derks langs de kant te kijken. “Natuurlijk ben ik trots. Thijs zat er al een paar keer dicht bij, maar dit is zijn eerste Grote Prijs.” Het succes wordt nog mooier, doordat Thijs Triomphe de Muze (Chin Chin x Galoubet) rijdt, hun eigen goedgekeurde hengst waar vader Derks altijd al in geloofde.

Drie combinaties bleven foutloos in de barrage. Derks was met een tijd van 33,39 seconden de snelste. “Het eerste parcours was technisch en hoog gebouwd. Maar het liep fijn. In de barrage heb ik mooi in een mooi tempo door kunnen galopperen”, aldus Thijs Derks. “Ik heb Triomphe precies een jaar onder het zadel. Tot afgelopen zomer heb ik op de pony’s gereden, maar ik werd op een gegeven moment echt te groot. Ik hoop dit jaar in het grote werk mee te rijden en hem wederom op het NK in Mierlo te starten.” 

Merle Tasche werd tweede in een tijd van 34,82 seconden met La Toya (v. Le Cou Cou). “Zwolle is voor mij goed verlopen. Ik won maandag met Wouter (v. Corland) al de lichte tour. Met La Toya had ik de eerste dag een balkje, maar werd ik maandag ook eerste in de zware tour. Over de Grote Prijs met haar ben ik ook zeker tevreden. Ik wilde niet te veel gekke dingen doen. En dat lukte. Er waren niet veel combinaties dubbel nul”, aldus de Tubbergse.

Lauren van Berkel werd derde met Little Lancer (v. Lancer III). Tim van de Oetelaar zette in op een snelle tijd met Verona (v. Pacific). Zijn tijd van 33,81 seconden zou goed zijn voor een tweede plaats, maar door een springfoutje werd hij vierde. Frank Schuttert, gisteren derde en vorig jaar winnaar van de Grote Prijs, moest vandaag door een foutje in het basisparcours met Colorado (v. Indorado) genoegen nemen met de elfde plaats. De winnaar van maandag, Dennis van den Brink met Royal Queen (v. Nassau), werd veertiende.

In de lichte tour voor junioren ging de overwinning begin deze middag naar Bart Haselbekke met Vinney Boy (v. Dutchboy). Hij won met een voorsprong van twee seconden van Dennis van den Brink met Waralda (v. No Limit).

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier alles over Zwolle International.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Zwolle: Thijs Derks wint Grote Prijs junioren

 • De Casteleijntjes

  Proficiat Thijs met deze mooie overwinning met Triomphe de Muze!

 • Oma prinssen

  Lieve Thijs een geweldigen prestatie met Triomphe de Muze!, ben trorts op je , ook geweldig voor je ouders.
  zo zie je maar weer oefen baard kunst , geen tijd altijd maar rijden en met de paarde bezig.

  En zo bescheiden blijven dat is ook een pre van je zo blijf je geliefd.
  Liefs [ Oma van Opa.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook