Startnummer dertien brengt Sander Geerink geluk - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Startnummer dertien brengt Sander Geerink geluk

Sander Geerink. Foto: Wendy Scholten
De eerste 1,45m-rubriek op Jumping de Achterhoek kwam donderdagavond op naam van Sander Geerink. Zijn startnummer dertien bracht hem geluk. De ruiter uit Gelselaar bleef met zijn Donner Ik (v. Deauville Van T&L) Yves Vanderhasselt een halve seconde voor. Eerder op de dag was Geerink ook al tweede geworden in de 2* Small Tour met zijn vrij nieuwe aanwinst Extase (v. Valentino).

De eerste 1,45m rubriek was met maar liefst 79 deelnemers goed bezet. “En ik heb echt helemaal niets bijzonders gedaan. Het is gewoon een heel, heel, heel snel paard van nature”, vertelde Sander Geerink na afloop over de elfjarige Donner Ik (v. Deauville Van T&L) van zijn nieuwe sponsor SF Equestrian.

Vanderhasselt op halve seconde

Op 0,54 seconde afstand volgde de Belg Yves Vanderhasselt met Hetman of Colors (v. Calvaro), gevolgd door Marcus Ehning op Mill Creek Filippa K en de Colombiaan Dayro Arroyave met Handy van HD (v. Tinka’s Boy). De volgende geplaatste Nederlander stond op de vijftiende plaats, Hessel Hoekstra op F-Narcist (v. Napels).

‘Lekker voorwaarts rijden’

Sander Geerink won recent op Indoor Wierden ook al de openingsrubriek met Donner Ik. “Maar nu hoop ik komende dagen ook succesvol te zijn. Dan is er wat meer geld te verdienen dan vandaag. Ik ga dit paard in elk geval inzetten voor de Grote Prijs. Lekker voorwaarts rijden, zoals vanavond. Dat ligt hem het beste. Als ik hem moet tegenhouden, houd ik wat minder sprong over. Ik ben er echt blij mee dat ik deze een half jaar terug op stal kreeg. Hij verdient zijn startgeld altijd terug en ik denk dat hij ook wel naar een nog hoger niveau doorgroeit.”

Extase nieuwe aanwinst

In het 1,35m direct op tijd was Sander Geerink tweede met zijn vrij nieuwe aanwinst Extase (v. Valentino), achter de Britse Louise Whitaker op Special Warrior (v. Warrior). Geerink kocht begin november de negenjarige Hannoveraan over van Gert Jan Bruggink.

Veldhuis tweede in 1,40m

De Brit Graham Babes won het 1,40m met Boucheron (v. Valentino), voor Steven Veldhuis die met Elba-Montanja (v. Berlin) ruim een halve seconde te kort kwam. De top-5 werd aangevuld door Michel Hendrix met Fair Field (v. Zirocco Blue VDL), Hendrik-Jan Schuttert op de Verdi-dochter Farmers Proud HS en Gerben Morsink met Rapidash (v. Chaqui Z).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Persbericht

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook