Ga naar hoofdinhoud

Stefan van Veldhuizen derde in WB-Kwalificatie Chengdu

Stefan van Veldhuizen bemachtigde vandaag een podiumplaats in de Longines Wereldbeker kwalificatie van het Chinese Chengdu. De winst in de 1,45m proef bleef in China bij Jirigala Erdeng met de KWPN'er Brikibo vd Bosbeek (v.Concorde). 

In het direct-op-tijd parcours was Erdeng met het fokproduct van N.G.M. Santvoort Brikibo vd Bosbeek de concurrentie te snel af. Het duo klokte een tijd van 71,31 seconden en was daarmee bijna een seconde sneller dan de nummer twee.

Top drie

Die nummer twee was Erdeng’s landgenoot Tongyan Lui met de Holsteiner Yu Long Qi Ji (v.Cachas). Lui kwam in 72,25 seconden door de finish en mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Van Veldhuizen nam plaats in het zadel van zijn leenpaard, de KWPN’er Bonaventura (v.Cardento). De Nederlander finishte met de 13-jarige merrie in 72,89 seconden en werd daarmee knap derde. Morgen is de Wereldbeker 1,50m waarvoor van Veldhuizen geplaatst is.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook